Thereze Unogård

Thereze Unogård har genomfört 16 veckor av Aktivitus Iform och här är hennes tankar.

Varför IFORM?

– Behövde en nystart och fick tips om IForm. Har försökt på egen hand gå ner några kilo men inte riktigt lyckats. Blev nyfiken på konceptet då det handlar om så mycket mer än att gå ner i vikt. Jag har alltid ätit ganska stora portioner av frukost, lunch och middag men nästan aldrig mellanmål. Löst hunger många gånger med att ta någon smörgås etc.

Kosten

– Jag tyckte det var jätteskönt att ha ett tydligt schema vad jag skulle äta & när jag skulle äta det. Blev positivt överraskad av att jag höll så jämn energinivå, mycket tack vare mellanmålen. Jag har fått ett helt annat sätt att äta; mindre portioner och oftare. Jag var rädd att jag skulle sakna min frukost, särskilt bröd, men det har vägt upp att bara behöva fixa en proteinshake på morgonen mitt i morgonruschen, vilket har varit skönt. Lite ovant att planera så mycket i början, såsom matinköp men jag kom in det ganska snabbt. Väga maten var viktigt för i början var jag ovan av hur mycket/lite jag fick äta. Detta blev också en vanesak till slut.  Viss mat var mindre rolig att äta men det gick bra. Fetaosten har räddat många måltider 😊

Styrketräningen

– Jag har aldrig tränat särskilt mycket styrketräning på gymmet. Men denna gång ville jag ge det en chans. För mig blev det varierad styrketräning på gymmet blandat med gruppträningspass där styrka ingick. Plus att jag köpte hem hantlar så kunde träna de dagar jag inte kom iväg till gymmet. Att se och känna en förändring gav en väldig kick.

Konditionsträningen

– Jag bytte ut de flesta powerwalk passen mot löpning eller gruppträningspass på gymmet med mycket cardio, mest för att jag älskar löpning och gruppträning. För mig var särskilt löpningen lättillgängligt och tidseffektivt.  Jag var noga med att äta lite extra kolhydrater på lunchen om jag skulle löpträna på eftermiddagen. Om jag tränade ett tuffare konditionspass innan lunch åt jag ett lättare mellanmål före, för att orka.  Nu märker jag att all slags konditionsträning går lättare vilket är jättekul!

Jag är supernöjd med Iform och rekommenderarar det verkligen! Jag hade aldrig klarat det på egen hand 😊

//Thereze Unogård, Stockholm

TILLBAKA TILL AKTIVITUS IFORM…

X