CYKELVECKA 2021 kör vi 1:a och 2:a veckan i februari!

Missa ingen info! intresseanmälan till info@aktivitus.se

Häng med till Gran Canaria och upplev en träningsresa utöver det vanliga! Tillsammans med ledare från Aktivitus startar du cykelsäsongen på bästa tänkbara sätt. Detta är träningsresan som ger dig rejäl grund för ditt cykelår 2020. Förutom fina cykelmiljöer kan du även förvänta dig ett boende i absoluta toppklass.

I början av februari, när vintern är som mörkast hemma, kör vi för fjärde året i rad våra uppskattade cykelveckor på Gran Canaria. Detta är veckan eller veckorna för dig som vill få bra träning med tydliga sträckor, intensiteter och övningar. Vi jobbar med helheten av din cykelförmåga – uthållighet, cykelteknik och cykling i grupp. Utöver detta kommer vi att göra fälttester med laktatmätningar för att säkerställa just din intensitet under passen. Med andra ord kommer veckan se väldigt lik ut vad ett proffslag gör under en träningsvecka.

En tydlig träningsinriktning under veckan utesluter givetvis inte storslagna vyer, upplevelser, fina kaffestopp och gemenskap! Under denna vecka bor vi på femstjärniga Lopesan Baobab Resort. Ett boende i absoluta toppklass med fantastiskt miljö, mycket bra mat och ett poolområde utöver det vanliga.

Vad ska vi förbättra till nästa år?

-“En helt fantastisk vecka! Ändra inte på något till nästa år.”

Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är van vid racercykel och tränar cykel kontinuerligt. I träningsveckan ingår styrd träning och föreläsning i prestation /uthållighet och kost. Under dagarna erbjuder flera olika nivåer för att träningsbelastningen ska bli så bra som möjligt för var och en.

Med resan ingår ett “Avancerat tröskeltest cykel” (värde 1590 kr) på någon av Aktivitus Kliniker i Stockholm eller Göteborg. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus innan resan, men fälttester och träningsstyrning under veckan kommer att ge dig mer.

Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Vad var bra med veckan?

-“Sammanhållning, bra och tydliga ledare som jag menar på ett alldeles utmärkt sätt hanterade de olika nivåer deltagare befann sig på.”

-“Proffsigt upplägg. Hög kunskapsnivå hos ledarna.”

-“Helheten. Boendet mycket bra! Cyklingen, hantering av grupper och föreläsningar var allt väldigt bra.”

Program 8-15 feb 2020

Här kan du se veckans program. Eventuella justeringar kan förekomma. Komplett program presenteras ca 2 veckor före avresa.

Cykel – Tag med egen eller hyra?

Under denna cykelvecka är det landsvägscykel som gäller. På våra resor brukar majoriteten av deltagarna ta med sin egen cykel. Men det går givetvis utmärkt att hyra cykel på plats. På Gran Canaria är utbydet av bra hyrcyklar stort och servicenivån hög.

Om du hyr cykel på plats bokas det direkt med FreeMotion i Maspalomas.

Skall du ta med egen cykel bokar du busstransporten på Gran Canaria med oss (350 kr). Detta anger du vid bokning. Därefter bokar du själv på cykelfrakt på flyget. Från Stockholm reser vi med Novair och från Köpenhamn och Göteborg med SAS Charter. Du använder ditt bokningsnummer och betalar direkt på respektive site (ca 700 kr tur och retur).

Om hotellet

Vi bor på femstjärniga Lopesan Baobab Resort i Meloneras, Gran Canaria – ett hotell som fått utmärkelsen guld inom sin klass och kategori baserat på våra egna gästers kundnöjdhet. Här väntar mäktiga sanddyner, lyx med afrikansk touch och mat i absoluta toppklass.

FAQ's

Man kan absolut åka med på båda veckorna 1-8 feb och sedan stanna kvar 8-15 feb. Vi löser transfer för dig och din utrustning den 8 februari då vi byter hotell. Grundpriset för båda veckorna blir då 25998:-. Praktiskt bokar du båda veckorna och anger tydligt i bokningsinformationens kommentarsfält att du just har bokat båda veckorna. Priset justeras till slutfaktureringen.
Resans fokus är landsvägscykel och det är just cykelträning som kommer att genomföras i Aktivitus regi. Givetvis finns det möjlighet att genomföra annan typ av träning på egen hand. På resan följer det i regel med några triathleter och multisportare, så du får sannolikt sällskap av någon med det du önskar göra på egen hand.
Vårt förslag är att du gör detta efter våra gemensamma pass, alternativt innan frukost om du är morgonpigg. Vi kommer rulla ut från hotellet så snart vi smält vår frukost men är flera av dagarna tillbaka i tid för annan aktivitet innan gemensam middag och andra aktiviteter. Vi rekomenderar San Fernando Municipal Pool i Maspalomas, som har 2st 25m pooler alternativt att ni som är vana simmar i Havet. Bokar du dig på vår PREMIUM-vecka så finns det dessutom möjlighet till simträning på hotellet i det stora poolområdet.
En rejäl cykelväska är att föredra, kontakta din närmaste cykelbutik om du är osäker på vilken modell du ska välja. Tycker du att det är krångligt att resa med din cykel så är utbudet på GC vad gäller hyrcyklar väldigt bra och cyklarna håller hög klass. I Aktivitus webbshop hittar du Thule cykelresväskor som vi kan rekomendera.
Nej, under denna vecka cyklar vi landsvägscykel.
Absolut! Det är dock är en förutsättning att du är van vid racercykel och tränar cykel kontinuerligt för att du ska kunna få ut det bästa av resan. Under dagarna erbjuder flera olika nivåer för att träningsbelastningen ska bli så bra som möjligt för var och en. Vi delar in oss i grupper efter förmåga och grupperna kommer att justeras kontinuerligt under resan utefter kapacitet, dagsform och önskemål.
GC är kuperat, långt ifrån det landskap vi är vana vid i Sverige. Vi rekomenderar att du har en cykel med bättre utväxling än vad vi är vana vid här hemma. Som stark cyklist hanterar du 39 kugg fram på lilla klingan och en 11-28 kasett bak. Det är en fördel att få till en än bättre utväxling med 36 kugg fram på lilla klingan och/eller gå upp till 11-30 eller 11-32 på kasetten bak. För er som hyr cyklar på plats är detta redan anpassat.

Tar du med dig din cykel och finner denna information helt obegripligt – ta hjälp av din lokala cykelhandlare innan du reser.

Researrangör är Apollo. Träningar och föreläsningar bemannas av Aktivitus.
Pris från: 16 998:-

När: 8-15 Februari 2020

Var: Lopesan Baobab Resort, Maspalomas

I priset ingår:

 • Flyg tur och retur samt mat på flyget
 • Del i rum på Lopesan Baobab Resort, Maspalomas
 • Träning och föreläsningar mm enligt program
 • Fälttester med laktatmätning
 • Halvpension
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
 • Avancerat test cykel hos Aktivitus (värde 1590kr)
 • Cykeltröja special ed. (värde 1000kr)

Tillkommer:

 • Lunch äter vi till självkostnadspris ute på cykelrundorna
 • ​Enkelrumstillägg 2700:-
 • Tar du med egen cykel tillkommer flygbolagets avgift för cykelväska samt cykeltransfer med Apollo

OBS! Begränsat antal platser. 

Boka senast 19 januari eller så länge platserna räcker.

Boka tidigt! – Den 1 november höjs priset med 500kr

BOKA (Apollo)