Häng med till Gran Canaria på en ovanligt bra cykelresa! Starta säsongen tillsammans på bästa tänkbara sätt, med en stabil grund och ett tydligt upplägg i din träning – allt under ledning av och med Aktivitus. Detta är träningsresan som kommer att ge dig en riktigt bra grund för 2021!

I början av februari, när vintern är som mörkast hemma, kör vi för femte året i rad våra uppskattade cykelveckor på Gran Canaria. Detta är veckan eller veckorna för dig som vill få bra träning med tydliga sträckor, intensiteter och övningar. Vi jobbar med helheten av din cykelförmåga – uthållighet, cykelteknik och cykling i grupp. Utöver detta kommer vi att göra fälttester med laktatmätningar för att säkerställa just din intensitet under passen. Med andra ord kommer veckan se väldigt lik ut vad ett proffslag gör under en träningsvecka.

En tydlig träningsinriktning under veckan utesluter givetvis inte storslagna vyer, upplevelser, fina kaffestopp och gemenskap!

Vad upplevde du som särskilt bra?

-“Bra stämning i gruppen, trevliga kunniga ledare och bra flexibilitet i cykelturerna.”

Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är van vid landsvägscykel och tränar cykel kontinuerligt. I träningsveckan ingår styrd träning och föreläsning i prestation /uthållighet och kost. Under dagarna erbjuder flera olika nivåer för att träningsbelastningen ska bli så bra som möjligt för var och en.

Alla deltagare på resan kan genomföra ett Avancerat tröskeltest till ett specialpris hos Aktivitus innan avresa. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus, men fälttester och träningsstyrning under veckan kommer att ge dig mer.

Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Vad upplevde du som särskilt bra?

-“Intressanta föreläsningar, kul med stor variation i dessa. Stor lokal kunskap om ön och bra cykelvägar.”

-“Bra ledare. Bra med laktatmätning. Bra hotel med vårt egna rum i matsalen, vilket gjorde det lättare att komma i kontakt. Bra upplägg med rundorna.”

-“Möjligheten till lite personliga snack och funderingar med ledarna”

-“Väldigt fin cykling. Rejält med tid i sadeln på några episka rundor och bra träningar. Fantastiska ledare som uppmärksammade alla!”

-“Sammanhållning, bra och tydliga ledare som jag menar på ett alldeles utmärkt sätt hanterade de olika nivåer deltagare befann sig på.”

Program 2021

Här kan du se veckans program. Eventuella justeringar kan förekomma. Komplett program presenteras ca 2 veckor före avresa.

Cykel – Tag med egen eller hyra?

Under denna cykelvecka är det landsvägscykel som gäller. På våra resor brukar majoriteten av deltagarna ta med sin egen cykel. Men det går givetvis utmärkt att hyra cykel på plats. På Gran Canaria är utbudet av bra hyrcyklar stort och servicenivån hög.

Om du hyr cykel på plats bokas det direkt med lifeon2wheels.eu eller FreeMotion i Meloneras.

Skall du ta med egen cykel bokar du busstransporten på Gran Canaria med oss (350 kr). Detta anger du vid bokning. Därefter bokar du själv på cykelfrakt på flyget. Från Stockholm reser vi med Novair och från Köpenhamn och Göteborg med SAS Charter. Du använder ditt bokningsnummer och betalar direkt på respektive site (ca 700-1000 kr tur och retur).

Om hotellet

Vi bor på fantastiska Lopesan Baobab i en fantastisk miljö, stort poolområde (Grymt för familjer, barn och trötta cyklister) med frukost och middag som ingår i resan. Nivån på maten och hotellet är exceptionellt bra.

FAQ's

Kan jag åka med på båda veckorna och vad blir då priset?

Man kan absolut åka med på båda veckorna 30 jan till 13 feb. Välj alternativet 2v vid bokning. Priset per vecka blir då förmånligare.

Är detta en ren cykel-resa? Kan jag som löpare eller triathlet följa med?

Resans fokus är landsvägscykel och det är just cykelträning som kommer att genomföras i Aktivitus regi. Givetvis finns det möjlighet att genomföra annan typ av träning på egen hand. På resan följer det i regel med några triathleter och multisportare, så du får sannolikt sällskap av någon med det du önskar göra på egen hand.

Om jag vill simma på resan, när kan jag göra det?

Vårt förslag är att du gör detta efter våra gemensamma pass, alternativt innan frukost om du är morgonpigg. Vi kommer rulla ut från hotellet så snart vi smält vår frukost men är flera av dagarna tillbaka i tid för annan aktivitet innan gemensam middag och andra aktiviteter.
Hotellet har en fantastisk pool som är kanalformad där ett varv utgör 240m. Önskar man simma bana så rekommenderar vi San Fernando Municipal Pool i Maspalomas, som har 2st 25m pooler alternativt att ni som är vana simmar i Havet.

Jag har aldrig varit på resa med min cykel, hur får jag med den?

En rejäl cykelväska är att föredra, kontakta din närmaste cykelbutik om du är osäker på vilken modell du ska välja. Tycker du att det är krångligt att resa med din cykel så är utbudet på GC vad gäller hyrcyklar väldigt bra och cyklarna håller hög klass. I Aktivitus webbshop hittar du Thule cykelresväskor som vi kan rekomendera.

Kan jag cykla på min tempocykel?

Nej, under denna vecka cyklar vi landsvägscykel.

Jag är inget cykelproffs, kan jag åka med ändå?

Absolut! Det är dock är en förutsättning att du är van vid racercykel och tränar cykel kontinuerligt för att du ska kunna få ut det bästa av resan. Under dagarna erbjuder flera olika nivåer för att träningsbelastningen ska bli så bra som möjligt för var och en. Vi delar in oss i grupper efter förmåga och grupperna kommer att justeras kontinuerligt under resan utefter kapacitet, dagsform och önskemål.

Vilken utväxling bör jag ha på min cykel?

GC är kuperat, långt ifrån det landskap vi är vana vid i Sverige. Vi rekomenderar att du har en cykel med bättre utväxling än vad vi är vana vid här hemma. Som STARK cyklist hanterar du 39 kugg fram på lilla klingan och en 11-28 kassett bak. Det har dock varit 1 av 10 under tidigare år som fixat denna utväxling. Det är en fördel att få till en än bättre utväxling med 36 kugg fram på lilla klingan och/eller gå upp till 11-30 eller 11-32 på kassetten bak. För er som hyr cyklar på plats är detta redan anpassat.

Tar du med dig din cykel och finner denna information helt obegripligt – ta hjälp av din lokala cykelhandlare INNAN du reser.

Researrangör är Apollo. Träningar och föreläsningar bemannas av Aktivitus.
Pris från: 13 998:-

När: Första veckan: 30 januari – 6 februari 2021, Andra veckan: 6-13 februari 2021

Var: Lopesan Baobab (*****) , Maspalomas

I priset ingår:

  • Flyg tur och retur samt mat på flyget
  • Del i rum på Lopesan Baobab , Maspalomas
  • Träning och föreläsningar mm enligt program
  • Fälttester med laktatmätning
  • Frukost och middag i toppklass
  • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
  • Cykeltröja special ed. (värde ca 900kr) vid bokning innan 15 nov

Tillkommer:

  • ​Lunch äter vi till självkostnadspris ute på cykelrundorna
  • ​​​​Enkelrumstillägg 2700:-
  • Tar du med egen cykel tillkommer flygbolagets avgift för cykelväska samt cykeltransfer med Apollo

OBS! Begränsat antal platser

BOKA (Apollo)