Aktivitus cykelvecka Gran Canaria

En vecka på Gran Canaria i februari med härlig cykling uppskattad sedan flera år tillbaka.

Vill du följa med? Upplev en träningsresa utöver det vanliga! Med erfarna coacher från Aktivitus får du en riktigt bra grund för cykelsäsongen 2024.

Utöver rejäla dagar i sadeln och bra träningsstyrning så att alla får träning på sin nivå, kommer vi att uppleva fantastiska miljöer, boende i toppklass, trevliga fikastopp och gemenskap.

Välkommen!

I början av februari, när vintern är som mörkast hemma, kör vi för sjunde året i rad vår uppskattade cykelvecka på Gran Canaria. Detta är veckan för dig som vill få bra träning med tydlig träningsstyrning där alla får ut bra träning på sin nivå. Vi utlovar fina rutter och pass där din cykling kommer att utvecklas. Utöver detta kommer vi att göra fälttester med laktatmätningar för att säkerställa just din intensitet under passen.

En tydlig träningsinriktning under veckan utesluter givetvis inte storslagna vyer, upplevelser, fina kaffestopp och gemenskap!

Vad upplevde du som särskilt bra?

-“Bra stämning i gruppen, trevliga kunniga ledare och bra flexibilitet i cykelturerna.”

Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är van vid landsvägscykel och tränar cykel kontinuerligt. I träningsveckan ingår styrd träning och föreläsning i prestation /uthållighet och kost. Under dagarna erbjuder flera olika nivåer för att träningsbelastningen ska bli så bra som möjligt för var och en.

Alla deltagare på resan kan genomföra ett Avancerat tröskeltest till 50% hos Aktivitus innan avresa. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus, men fälttester och träningsstyrning under veckan kommer att ge dig mer.

Är du Membershipkund hos Aktivitus har du tester inom ramen för ditt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på resan.

Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Vad upplevde du som särskilt bra?

-“Intressanta föreläsningar, kul med stor variation i dessa. Stor lokal kunskap om ön och bra cykelvägar.”

-“Bra ledare. Bra med laktatmätning. Bra hotel med vårt egna rum i matsalen, vilket gjorde det lättare att komma i kontakt. Bra upplägg med rundorna.”

-“Möjligheten till lite personliga snack och funderingar med ledarna”

-“Väldigt fin cykling. Rejält med tid i sadeln på några episka rundor och bra träningar. Fantastiska ledare som uppmärksammade alla!”

-“Sammanhållning, bra och tydliga ledare som jag menar på ett alldeles utmärkt sätt hanterade de olika nivåer deltagare befann sig på.”

Cykel – Tag med egen eller hyra?

Under denna cykelvecka är det landsvägscykel som gäller. På våra resor brukar majoriteten av deltagarna ta med sin egen cykel. Men det går givetvis utmärkt att hyra cykel på plats. På Gran Canaria är utbudet av bra hyrcyklar stort och servicenivån hög.

Om du hyr cykel på plats bokas det direkt med lifeon2wheels.eu eller FreeMotion i Meloneras. FreeMotion Meloneras ligger närmst hotellet.

Skall du ta med egen cykel bokar du busstransporten på Gran Canaria med oss (ca 350 kr). Detta anger du vid bokning. Därefter bokar du själv på cykelfrakt på flyget. Du använder ditt bokningsnummer och betalar direkt på apollo.se eller gällande flygbolag beroende på var du flyger ifrån. (ca 700-1000 kr tur och retur).

Om hotellet

Vi bor på fantastiska Lopesan Baobab i en fin miljö, stort poolområde (Grymt för familjer, barn och trötta cyklister) med frukost och middag som ingår i resan. Nivån på maten och hotellet är exceptionellt bra.

FAQ

Vi flyger från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Du anger avreseort vid bokning.

Absolut, du betalar då för träning och föreläsningar och ansluter till gruppen på angivna tider. Om du är intresserad av detta så skicka ett mail till  info@aktivitus.se och johan.hasselmark@aktivitus.se

Resans fokus är landsvägscykel och det är just cykelträning som kommer att genomföras i Aktivitus regi. Givetvis finns det möjlighet att genomföra annan typ av träning på egen hand. På resan följer det i regel med några triathleter och multisportare, så du får sannolikt sällskap av någon med det du önskar göra på egen hand. Det finns mycket bra möjligheter för simning, löpning och gym.

Vårt förslag är att du gör detta efter våra gemensamma pass, alternativt innan frukost om du är morgonpigg. Vi kommer rulla ut från hotellet så snart vi smält vår frukost men är flera av dagarna tillbaka i tid för annan aktivitet innan gemensam middag och andra aktiviteter.
Hotellet har en fantastisk pool som är kanalformad där ett varv utgör 240m. Önskar man simma bana så rekommenderar vi San Fernando Municipal Pool i Maspalomas, som har 2st 25m pooler alternativt att ni som är vana simmar i Havet.

En rejäl cykelväska är att föredra, kontakta din närmaste cykelbutik om du är osäker på vilken modell du ska välja. Tycker du att det är krångligt att resa med din cykel så är utbudet på GC vad gäller hyrcyklar väldigt bra och cyklarna håller hög klass. I Aktivitus webbshop hittar du Thule cykelresväskor som vi kan rekomendera.

Nej, Gran Canaria och träningsveckan blir bäst med landsvägscykel.

Absolut! Det är dock är en förutsättning att du är van vid landsvägscykling och tränar cykel regelbundet för att du ska kunna få ut det bästa av resan. Under dagarna erbjuder flera olika nivåer för att träningsbelastningen ska bli så bra som möjligt för var och en. Vi delar in oss i grupper efter förmåga och grupperna kommer att justeras kontinuerligt under resan utefter kapacitet, dagsform och önskemål.

GC är kuperat, långt ifrån det landskap vi är vana vid i Sverige. Vi rekomenderar att du har en cykel med bättre utväxling än vad vi är vana vid här hemma. Som STARK cyklist hanterar du 39 kugg fram på lilla klingan och en 11-28 kassett bak. Det har dock varit 1 av 10 under tidigare år som fixat denna utväxling. Det är en fördel att få till en än bättre utväxling med 36 kugg fram på lilla klingan och/eller gå upp till 11-30 eller 11-32 på kassetten bak. För er som hyr cyklar på plats är detta redan anpassat.

Tar du med dig din cykel och finner denna information helt obegripligt – ta hjälp av din lokala cykelhandlare INNAN du reser.

SNABBA FAKTA

Researrangör är Apollo. Träningar och föreläsningar leds och bemannas av Aktivitus.

När: 3-10 Februari 2024

Var: Lopesan Baobab (*****) , Maspalomas

I priset ingår:

 • Flyg tur och retur samt mat på flyget
 • Del i rum på Lopesan Baobab , Maspalomas
 • Träning och föreläsningar mm enligt program
 • Fälttester med laktatmätning (frivilligt)
 • Frukost och middag i toppklass
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
 • Cykeltröja special ed. (värde ca 900kr)
 • Transporter för vissa grupper under veckan
 • Tester hos Aktivitus till 50% innan avresa. (Aktivitus Membership genomför tester inom ramen för sitt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på denna resa.)

Tillkommer:

 • ​Lunch äter vi till självkostnadspris ute på cykelrundorna
 • ​​​​Enkelrumstillägg
 • Tar du med egen cykel tillkommer flygbolagets avgift för cykelväska samt cykeltransfer med Apollo

OBS! Begränsat antal platser

BOKA