Aktivitus MTB-vecka Gran Canaria

MTB-cykling på Gran Canaria. Häng med och upplev en cykelresa utöver det vanliga!

Med erfarna coacher från Aktivitus och lokala experter tar vi det bästa av MTB-cyklingen på Gran Canaria. Med bra styrning kommer vi få episka dagar i fantastiska miljöer över hela ön. Givetvis med gemenskap, fikastopp, trevliga middagar och boende i bra klass.

MTB-veckan kör samtidigt som vår landsvägsvecka och förläggs på samma hotell där vi delar middagar och föreläsningar.

Välkommen!

I början av februari, när vintern är som mörkast hemma, kör vi för sjunde året i rad våra uppskattade cykelveckor på Gran Canaria. I nära samarbete med lokala Life on 2 wheels erbjuder vi en fullmatad vecka, med Gran Canarias bästa MTB-cykling över hela ön. Vi utlovar fin, varierad och många gånger utmanande cykling med storslagna vyer, upplevelser, fina kaffestopp och gemenskap!

Vad upplevde du som särskilt bra?

-“Bra stämning i gruppen, trevliga kunniga ledare och bra flexibilitet i cykelturerna.”

Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är van MTB-cyklist och cyklar mountainbike regelbundet. Vi använder oss av flera gruppindelningar så att du kommer att hamna rätt på din nivå.

Långloppscyklisten kommer att få bra med träning och utmanas tekniskt (ej okontrollerat). Gillar man enduroliknande cykling så kommer du att bli glad! Du kommer sannolikt att bli utmanad fysiskt.

Alla deltagare på resan kan genomföra ett Avancerat tröskeltest till 50% hos Aktivitus innan avresa. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus, men träningsstyrning och gruppindelning kommer att ge dig mer.

Är du Membershipkund hos Aktivitus har du tester inom ramen för ditt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på resan.

Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Vad upplevde du som särskilt bra?

-“Intressanta föreläsningar, kul med stor variation i dessa. Stor lokal kunskap om ön och bra cykelvägar.”

-“Möjligheten till lite personliga snack och funderingar med ledarna”

-“Väldigt fin cykling. Rejält med tid i sadeln på några episka rundor och bra träningar. Fantastiska ledare som uppmärksammade alla!”

-“Sammanhållning, bra och tydliga ledare som jag menar på ett alldeles utmärkt sätt hanterade de olika nivåer deltagare befann sig på.”

Cykel – Tag med egen eller hyra?

MTB-cyklingen på Gran Canaria är fantastisk om än i regel  ‘grövre’ än de flesta plaster hemma i Sverige. Vi rekommenderar att du hyr MTB på plats av vår samarbetspartner Life on 2 wheels – www.lifeon2wheels.eu

Det går givetvis att ta med egen cykel. Det bör då vara en heldämpad MTB med generösare slaglängd. Välj grövre däck med bra punkaskydd. Heldämpad XC kommer att fungera utmärkt.

Vi kommer att cykla allt från grövre stigar utför och uppför, köra ihållande klättringar och lättrullade grusvägar/stigar.

Life on 2 wheels samt andra uthyrare har valt Merida One Twenty och liknande modeller för att de cyklarna passar terrängen. Hyrcyklar är i regel utrustade med tubeless punkteringsförstärkta däck samt airliner i backdäcket.

Skall du ta med egen cykel bokar du busstransporten på Gran Canaria med oss (ca 350 kr). Detta anger du vid bokning. Därefter bokar du själv på cykelfrakt på flyget. Du använder ditt bokningsnummer och betalar direkt på apollo.se eller gällande flygbolag beroende på var du flyger ifrån. (ca 700-1000 kr tur och retur).

Om hotellet

Vi bor på Apollos nya sporthotell Monte Feliz på Gran Canaria. På Apollos sporthotellanläggningar är du alltid välkommen med cykel. Maten som ingår är bra. Ett stort utbud av annan träning finns så annhöriga som följer med och inte cyklar kommer också att hitta bra träning.

FAQ

Vi flyger från Stockholm, Göteborg och Malmö. Du anger avreseort vid bokning.

Absolut, du betalar då för träning och föreläsningar och ansluter till gruppen på angivna tider. Om du är intresserad av detta så skicka ett mail till  info@aktivitus.se och johan.hasselmark@aktivitus.se

Resans fokus är mountainbike och det är just MTB-cykling som kommer att genomföras i Aktivitus regi. Givetvis finns det möjlighet att genomföra annan typ av träning på egen hand. På resan följer det i regel med några triathleter och multisportare, så du får sannolikt sällskap av någon med det du önskar göra på egen hand. Det finns mycket bra möjligheter för simning, löpning och gym.

Vårt förslag är att du gör detta efter våra gemensamma pass, alternativt innan frukost om du är morgonpigg. Vi kommer rulla ut från hotellet så snart vi smält vår frukost men är flera av dagarna tillbaka i tid för annan aktivitet innan gemensam middag och andra aktiviteter.
Hotellet har en fantastisk pool som är kanalformad där ett varv utgör 240m. Önskar man simma bana så rekommenderar vi San Fernando Municipal Pool i Maspalomas, som har 2st 25m pooler alternativt att ni som är vana simmar i Havet.

En rejäl cykelväska är att föredra, kontakta din närmaste cykelbutik om du är osäker på vilken modell du ska välja. Tycker du att det är krångligt att resa med din cykel så är utbudet på GC vad gäller hyrcyklar väldigt bra och cyklarna håller hög klass. I Aktivitus webbshop hittar du Thule cykelresväskor som vi kan rekomendera.

Nej, detta med anledning av transportplanering och gruppindelning/ledare.

Absolut! Det är dock är en förutsättning att du är van MTB-cyklist och tränar cykel regelbundet för att du ska kunna få ut det bästa av resan. Under dagarna erbjuder flera olika nivåer för att träningsbelastningen och den tekniska nivån ska bli så bra som möjligt för var och en. Vi delar in oss i grupper efter förmåga och grupperna kommer att justeras kontinuerligt under resan utefter kapacitet, dagsform och önskemål.

SNABBA FAKTA

Researrangör är Apollo. Träningar och föreläsningar leds och bemannas av Aktivitus.

När: 1-8 Februari 2025

Var: Monte Feliz, Gran Canaria

I priset ingår:

 • Flyg tur och retur samt mat på flyget
 • Del i rum på Monte Feliz
 • Träning, guidning, transporter, föreläsningar mm enligt program
 • Bästa MTB-cyklingen över hela ön
 • Frukost och middag i toppklass
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
 • Cykeltröja special ed. (värde ca 900kr)
 • Tester hos Aktivitus till 50% innan avresa. (Aktivitus Membership genomför tester inom ramen för sitt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på denna resa.)

Tillkommer:

 • ​Lunch äter vi till självkostnadspris ute på cykelrundorna
 • ​​​​Enkelrumstillägg
 • Tar du med egen cykel tillkommer flygbolagets avgift för cykelväska samt cykeltransfer med Apollo

OBS! Begränsat antal platser

BOKA