Alexandra Nessmar

Om

Cykelcoach Aktivitus Malmö

Sedan Alexandra var liten har hon hållit på med idrott med start i friidrotten. Där efter hittade hon till cyklingen och fastnade direkt för denna sport när hon var 12år gammal. Nu ett antal år senare uppskattar hon fortfarande cyklingen om än på ett annat sätt. De senaste åren har Alexandra kört internationellt och representerat både landslaget och proffslag i Europa. 5 Världsmästerskap och 5 Europamästerskap har hon hittills hunnit med. 2019 blev hon svensk mästare på kortbana SM och genom åren har hon varit 2x juniormästare och 2x U23 mästare.

De senaste åren har Alexandra vidareutbildat sig inom anatomi och fysiologi samt träningslära. Hon har även praktiserat på naprapatklink för att få en bättre förståelse för kroppen och skador. Hon är även utbildad inom Bikefit och jobbar parallellt med detta för att göra cyklister snabbare men framförallt må bättre när de cyklar.

Då Alexandra dragits med skador under cykelkarriären som resulterade i utmatning syndrom 2018 har hon fått med sig mycket livserfarenhet. Alexandra brinner verkligen för personens bästa och att hitta den fina balansen i livets pussel med belastningar både från träning/ övriga livet och vad de innebär på olika sätt. Träning ska vara roligt i grunden och få en att må bra!