Maria Vitazka

Om

Platschef Aktivitus Malmö, coach simning, cykel, löpning swimrun och triathlon

Maria har en bakgrund som elitsimmare med ett par SM-guld på meritlistan, samt en framgångsrik karriär inom amerikansk collegesimning med flertalet skolrekord och topp-10 placeringar inom Division 1 NCAA Championships. Efter simkarriären har Maria tränat och tävlat inom landsvägscykel, triathlon och swimrun. Numera, med jobb och familj, är Marias eget idrottande på en glad motionärs nivå, med drömmar om något längre lopp framöver då uthållighet är hennes styrka.

Marias utbildning är i grunden inom biologi, med en masters i neurobiologi från tiden i USA. För att ta sitt tränarskap och sitt intresse inom kraftmätningar och teknikanalyser i simning vidare till en ny nivå, utbildar Maria sig vidare med en masters i idrottsvetenskap med fokus på biomekanik och prestationsanalyser.

Som coach är Marias fokus glädje och välmående hos individen, för även om hon tycker detaljerna är nördigt intressanta så är det helheten som är det viktiga. Många bitar ska på plats för en optimal prestation, inte bara under ett lopp utan även genom hela träningsplanen.