SAM EILER

Om

Fysio & Hi-Performance coach 

Sam är utbildad idrotts- och träningsfysioterapeut med både en kandidatexamen och en magisterexamen. Sam har specialiserat sig inom sport på Newcastle University respektive University of Queensland i Australien och är också född och uppvuxen i Australien. Sam har jobbat med tre olympiska nätverk för idrottsmedicin: USA, Australien och sedan 2020 för Svenska skidförbundet. Svenska alpin-landslaget inom slalom och storslalom har 2020 och 2021 Sam som fysioterapeut.

Utanför vintersportområdet gillar Sam vattensport. Han växte upp i Australien och tillbringade naturligtvis mycket tid i vattnet. Han jobbade som Ocean Lifeguard i 5 år och även med ironman-triathleter och framför allt då med deras vattenvana och simteknik. För närvarande tränar Sam för att bli en Wim Hoff-instruktör och kommer applicera detta inom idrottsområdet. Sam vill se sig själv som en coach som överbryggar klyftan mellan medicin och prestation. Hans utbildning inkluderar även akut skadehantering, ortopedisk rehabilitering, tävlingsförberedelse och i slutändan toppresultat.

På Aktivitus arbetar Sam främst som en prestationscoach som på ett professionellt sätt kompletterar din konditionsträning med avgörande styrketräning som ofta krävs för att uppnå full potential. Alla uthållighetssporter behöver en bra balans mellan uthållighet, styrka och kraft för att undvika skador och just detta är Sam specialiserad på.