Route des Grandes Alpes 2019 prel 25 juni – 2 Juli

Din livs cykelresa! – Följ med på en upplevelserik och utmanande cykelresa över de Franska Alperna! Från Genevesjön tar vi oss söder ut mot medelhavet, över Franska alpernas mäktiga berg och igenom kontinental cykelhistora. Vi kommer att cykla många av Tour de France legendariska klättringar som Colombière, Izoard and Alpe d’Huez. Resan bjuder på rejäla klättringar, otroliga utsikter och oändliga utförskörningar. På kvällarna njuter vi av lokal mat, vin och sköna sängar. 

Med på resan har vi erfarna cykelguider som ser till att alla är med och ger kunskap om allt från tempo och återhämtning till cykelteknik och en del historia. Följebilar transporterar vårt bagage. Vi njuter av fantastisk, storslagen och krävande cykling.

För vem är resan?
För dig men passion för cykling, berg och upplevelse kör vi nu en resa genom Europas mäktigaste landskap. Resan är en Randonée, det vill säga A-B där vi startar i byn Evian Thonon-Les-Bains vid Genevesjön och traverserar de Franska Alperna till Nice på Rivieran, Medelhavets kust. Vi tar oss an de mytomspunna klättringarna över Alperna under dagarna för att under kvällarna njuta av lokal mat och dryck. Vi bor på en blandning av bättre hotell med spa-anläggningar till familjära och pittoreska hotell på de mindre orterna vi passerar. Ledare och guider från Aktivitus och Cycling Adventure leder dagarna och ser till att ni som deltagare och cyklar kommer fram till Nice.

Kommer jag att klara det?
Resan är en rejäl utmaning där vi kommer att cykla många av de klättringar som körts under seklets Tour de France. Då resan är fullsupportad kan den genomföras av du som är relativt ny på cyklen till rutinerade veteraner. Men, du måste ha konditionen och uthålligheten för att ta dig över Alperna för egen maskin! Det är ingen cykeltävling, men det kommer att bli en strapats för alla. Dagarna är långa och det kan bli hårt väder, men med erfarenhet från tidigare år är det kanske ytterligheterna och kontrasterna som gör resan minnesvärd och full av upplevelser. Resans ledare tillsammans med er gemensamma ansträngning ser vi till att det blir en minnesvärd cykelupplevelse!

Om du vill genomföra resan men är osäker på din kapacitet så kan vi genom tester och träningsprogram från Aktivitus förbereda dig för resan! Om så är fallet, kontakta Aktivitus på johan.hasselmark@aktivitus.se.

Varmt välkommen!

Resebeskrivning och schema

ANKOMSTDAG Évian Thonon-Les-Bains
Vi möts upp på flygplatsen I Geneve och tar oss med transfer till Thonon-Les-Bains. Vi hinner ut på en kortare testrunda för att checka cyklarna. Under kvällen äter vi middag och bekantar oss med varandra. 

DISTANS
Ca 30 KM

HM
Ca 500 M

BOENDE
TBA

DAG 1 Évian – Megève 
Med fantastisk utsikt över Genevesjön börjar vi vår första klättring upp för Col de Cou. En perfekt uppvärmning inför den första prövningen uppför Col de la Colombiere. Den sista kilometern bjuder på 10% stigning. Innan den första dagens slutmål tar vi oss av vackra Col des Aravis.

DISTANS
124 KM

HM
3180 hm

KLÄTTRINGAR
Col de la Colombière (1,613m)
Col des Aravis (1,486m)

BOENDE
Les Loges Blanches Megeve ****

DAG 2 Megève-Brides Les Bains 
Vi lämnar Megeve och tar oss an Col des Saisies innan vackra Cormet de Roseland, en skogsbeklädd dal med inramad av bergen. En utförskörning med fantastisk utsikt tar oss till Bourg St Maurice och Brides Les Bains. 

DISTANS
125 KM

HM
2970 hm

KLÄTTRINGAR
Col des Saisies (1.657m)
Cormet de Roseland (1.967m))

BOENDE
Golf Hotel Brides-Les-Bains ****

DAG 3 Brides-Les-Bains – Oisans (L’Alpe d’Huez) 
Den stora dagen! På väg mot dagens höjdpunkt cyklar vi mastodontklättringarna Col de la Madeleine och Gladon, några av Tourens mest historiska klättringar. Dagen avslutas vid foten av en av Alpernas största klassiker – L’Alp d’Huez!

DISTANS
120 KM

HM
3380 hm

KLÄTTRINGAR
Col de la Madeleine (1.993m)
Cormet du Glandon (1.924m)

BOENDE
Hotel des Alpes Burg d’Osians **

DAG 4 Oisans (L’Alpe d’Huez) – Izoard 
Dagen startar tidigt med den legendariska klättringen L’Alp d’Huez. En av Alpernas mest kända klättringar. Vi fortsätter bakvägen ner från L’Alpe d’Huez via Col de Sarenne före Lautarets ihållande klättring. Om statusen är god och vädret tillåter har vi möjlighet att utöka dagen med att ta Col du Galibier söder ifrån. Vi får en mäktig nedstigning till Briacon innan vi tar oss till foten av en annan av resans kunga-klättringar – Col d’Izoard. 

DISTANS
97 KM

HM
2800 hm

KLÄTTRINGAR
L’Alp d’Huez (1.850m)
Col de Sarenne (1.999m)

BOENDE
La Ferme de l’Izoard ***

DAG 5 Izoard – Barcelonette 
Dagen inleds med mäktiga Col d’Izoard. Därefter tar Col de Vars oss nära den Italienska gränsen. Vi avslutar dagen i pittoreska Barcelonette

DISTANS
90 KM

HM
1940 hm

KLÄTTRINGAR
Col d´Izoard (2.360m)
Col de Vars (2.108m)

BOENDE
TBA

DAG 6 Barcelonette – La Martre 
Col d’Allos tar os över det sista bergspasset till medelhavsterrängen. En av södra Alpernas verkliga pärlor och porten till Medelhavet. Vi tar oss ner mot Castellane, förbi den vackra turkosa sjön Lac de Castillon. Vid soligt väder tar vi ett bad-stopp. Terrängen, luften och atmosfären ger oss en förkänning av Medelhavet. Dagen avslutas i den vackra byn La Martre på det mycket trevliga Hotellet Château de Taulane.

DISTANS
112 KM

HM
1900 hm

KLÄTTRINGAR
Col d’Allos (2.250m)

BOENDE
Château de Taulane ****

DAG 7 La Martre – Nice 
Från Södra Alperna tar vi oss mot kusten, Rivieran! En fin utförskörning via Col de Bleine tar oss till vår sista klättring Vence. Därefter rullar vi de avslutande kilometrarna till kusten, Nice och vår väntande avslutningsmiddag!

DISTANS
118 KM

HM
2100 hm

KLÄTTRINGAR
Col de Bleine (1.439m)
Col de Vence (963m)

BOENDE
TBA

AVRESEDAG Nice 

Reseinformation

Researrangör är Cycling Adventure 
Aktivitus och Cycling Adventure bemannar resan med ledare.

I resan ingår
• Övernattning del i dubbelrum på specificerade hotell inklusive halvpension (middag med dryck samt frukost).
• Transfer från Geneves flygplats till Evian.
• Transfer från hotellet i Nice till Nice Flygplats
• Följebil och bagagetransport mellan hotellen under hela resan
• Mat och dryck från följebilen under dagen samt gemensamma fikastopp. 
• Liten grupp med Aktivitus ledare per 5-7 deltagare

Datum & flygtider
Preliminära datum – Samling Geneve flygplats 25 Juni 2019 och avresa från Nice flygplats 2 Juli

Tillkommer
Flyg Tur och Retur med ditt bagage
• Egen köpt fika och mat under dagarna
• Dryck till maten utöver ’rimlig mängd’
• Egen cykel och utrustning

Övrigt
• Middagarna äts på hotellen förutom sista kvällen.
• Vi rekommenderar att du som resedeltagare ser till att du har en bra reseförsäkring
• Betalning av resan sker mot faktura. 
• Anmälan är bindande och depositionen återbetalas ej.
• Vi rekommenderar att du genom din egen reseförsäkring även har avbeställningsskydd.
• Du behöver en mjuk packbar cykelresväska som exempelvis Thule Roundtrip Pro eller Traveller. 

Pris
22.500kr* (Del i dubbelrum)
25.000kr* (Enkelrum)

*Flygresa till Geneve och ut från Nice tillkommer och den bokar du och ombesörjer själv. Anmälan är bindande. Depositionen är 5000kr och återbetalas ej.

Cycling Adventure allmänna resevillkor: http://cyclingadventure.se/info/villkor/