Personlig Träning

Träna med din personliga coach och få feedback och nyttiga inputs som baseras på vår erfarenhet och vårt träningssystem.

Du lär tillsammans med din skid- löp- triathlon, sim eller cykelcoach från Aktivitus in en bättre mer effektiv teknik samtidigt som du får värdefull pepp och push för att uppnå syftet med passet. Har du gjort test hos oss vet vi exakt din kapacitet och därmed vet vi hur hårt vi skall pressa dig. Träning kan ske i din närmiljö eller på någon av våra kliniker.

Priser: Från 900:-/tim men ingår i Membership Supreme.

Aktivitus personliga tränare  har spetskompetens genom både praktisk erfarenhet av aktuell idrottsgren samt relevant utbildning  i Aktivitus träningssystem. De har full inblick i eventuella tester du gjort på en Aktivitus-klinik samt hur man tolkar dina testresultat.

Våra personliga tränare brinner för sin idrott och du kan som kund förvänta dig ett mycket effektivt träningspass och ett inspirerande möte!

Många cyklister, både motionärer och även tävlingscyklister tror att det snabbaste sättet att cykla från punkt A till punkt B är att ta i så mycket man kan hela tiden. Ingenting kunde vara mer fel då kraften man lägger i pedalerna påverkar farten och därmed tiden till mål på olika sätt beroende på terräng och vindförhållanden.

Marcus Hallbäck / Cykeltränare Aktivitus

De flesta motionscyklister jag träffar har egentligen ganska höga testvärden och mycket watt i benen men saknar däremot en del när det gäller växling- och bromsteknik, kurvteknik och faktiskt vart de skall cykla. Jag kan alla stigar i och omkring Göteborg och ett träningspass blir lika mycket fokus på teknik i skogen som att hitta guldkornen och ha en riktigt kul tur!

Patric Alm / Personlig tränare cykel Aktivitus

Tekniken är mycket viktig för dig som skidåkare. För kunna bemästra alla delar, stakning, stakning med frånskjut, diagonalåkning, saxning och utförsåkning behöver du ha god balans, styrka,koordination, stabilitet och rörlighet. För att lyckas behöver du även ha kunskap om din utrustning och veta hur du vallar skidorna i olika fören för optimal åkning.

Jag kan hjälpa dig att identifiera de bitar just du behöver fokusera på för att förbättra din åkning!

Axel Mattsson / Skidcoach Aktivitus

Jag kan via videoanalys av löpsteg identifiera olika nycklar som ligger till grund för en effektiv löpteknik. Men oftast är det styrka, rörlighet och koordination som begränsar en person från att nå sin fulla potential. Det går att säga hur en löpare bör göra för att ändra sitt rörelsemönster och steg. Till exempel “tappa inte höften”, “sitt inte i steget”, “landa under kroppens tyngdpunkt”och så vidare. Men ofta ligger orsaken på ett djupare plan och nyckeln för att bygga en god teknik som håller i långa loppet är att jobba med funktion och rörelsemönster. Löparen som vill få ett bättra löpsteg behöver ofta jobba med styrka, rörlighet och koordination i hela rörelsekedjan för att kunna springa med hållbar god teknik. Via tester följt av hemläxor i form av övningar för rörlighet och styrka kan du jobba med de bitar som begränsar dig från att springa energisnålt!

Emma Belforth / Headcoach löpning Aktivitus

FAQ

Nej, oavsett vilken nivå du befinner dig kan vi hjälpa dig. Kanske det verkar utåt sett som vi bara jobbar med elitidrottare men 99,5% av våra kunder är motionärer eller rena nybörjare som vill ta tag i hälsan.

Ja. Vi tar emot vem som helst. Vi har testat blinda, döva, stumma, ungdomar, äldre, , män, kvinnor, rullstolsburna, amputerade och kunder från andra länder än Sverige. Vi har även testat världselit inom cykel, löpning, skidor, triathlon, MX, fotboll, ishockey, bandy, alpinskidor, multisport, gymnastik, innebandy och säkert 10-20 sporter till.

Aktivitus kunder är till 99,5% INTE elit utan vanliga människor som tränar på lagom nivå för hälsans skull. Men som samtidigt vill veta att de gör det på ett effektiv, roligt och säkert sätt.

Vår kunder är även pensionärer. Vi har gjort VO2max-tester på åttioåringar med pacemaker.

Nej, om du vill ha hjälp av oss skall du besöka oss så snart det går. Man måste inte vara vältränad och i toppform innan ett besök. Vi kan göra tester när du promenerar till och med. Om syftet med ditt besök är att få motivation, hjälp och kunskap eller bara en kul stund och ett bra träningspass så varför vänta. Boka idag!

Det kan verka så men i stort sett alla som besöker oss vittnar med att “det var ju inte så farligt”, “det var inte så jobbigt som jag trodde innan”, “testledaren var lyhörd och snäll, inte en doktor i vit rock”, “testet var ju rätt jobbigt men nästan direkt efter var jag pigg igen, ett vanligt träningspass är ju värre…” Osv..