Aktivitus Triathlonvecka PLAYITAS

En riktigt bra triathlonvecka på Playitas 24-31 Mars 2025! Kan det vara något?

Coachad simning med individuell återkoppling på simteknik. Bra med tid på cykeln där vi med en bra  gruppindelning och ledning låter samtliga få träning på sin nivå samt coachade löppass. Givetvis trevliga middagar och tid för återhämtning!

Vi upprepar triathlonvecka på vädersäkra Fuerteventura. Veckan ligger tidsmässigt bra till för att genomföra mycket träningstid inför säsongens tävlingar. Detta är veckan för dig som vill få bra träning med tydlig träningsstyrning där alla får ut bra träning på sin nivå. Vi utlovar bra ledda pass med mycket inslag av teknikutveckling och individuell återkoppling. Utöver detta kommer vi att göra fälttester med laktatmätningar för att säkerställa just din intensitet under passen.

En tydlig träningsinriktning under veckan utesluter givetvis inte storslagna vyer, upplevelser, bra middagar och gemenskap!

Vem kan delta?

Vi har tre uttalade målgrupper som vi kommer att tillgodose under veckan.

Ny på triathlon – Du har börjat och tränat på en del. Kanske provat på din första tävling men känner att du har mycket att komma in i och utveckla. Du siktar på fler tävlingar och har påbörjat din resa.

Rutinerad – Du har kört ett antal tävlingar och/eller tränat på några år, men vill bli bättre och ta nästa steg.

Race – Du tävlar och jagar bättre tider och placeringar i din AG. Du gör jobbet, tiden och kval till Hawaii är målet. Proffsklass nästa? 😉

Alla deltagare på resan kan genomföra ett Avancerat tröskeltest till 50% hos Aktivitus innan avresa. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus, men fälttester och träningsstyrning under veckan kommer att ge dig mer.

Är du Membershipkund hos Aktivitus har du tester inom ramen för ditt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på resan.

Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Cykel – Tag med egen eller hyra?

Under denna cykelvecka är det tempo- eller landsvägscykel som gäller. På våra resor brukar majoriteten av deltagarna ta med sin egen cykel. Det går att hyra på plats, men utbudet kan vara begränsat. Boka i förväg och var ute i god tid.

https://www.playitas.net/en/facility/bike-centre

Skall du ta med egen cykel bokar du busstransporten på Fuerteventura med oss (ca 350 kr). Detta anger du vid bokning. Därefter bokar du själv på cykelfrakt på flyget. Du använder ditt bokningsnummer och betalar direkt på apollo.se eller gällande flygbolag beroende på var du flyger ifrån. (ca 700-1000 kr tur och retur).

Om Playitas

Vi bor på Playitas Resort som är en fulländad sports hotel-anläggning. Playitas har en tydlig triathloninriktning med cykelvänligt boende, bra mat och en Olympisk 50m-pool.  Frukost och middag samt simbanor ingår i resan. Utöver  ‘vårt’ träningsschema tar du del av anläggningens träningsmöjligheter, pass och program.

Bilder: Marcus Hultgren och Aktivitus

FAQ

Vi flyger från Stockholm, Göteborg och Malmö. Du anger avreseort vid bokning.

En rejäl cykelväska är att föredra, kontakta din närmaste cykelbutik om du är osäker på vilken modell du ska välja. Tycker du att det är krångligt att resa med din cykel så är utbudet på GC vad gäller hyrcyklar väldigt bra och cyklarna håller hög klass. I Aktivitus webbshop hittar du Thule cykelresväskor som vi kan rekomendera.

Vi rekommenderar att du tar med den cykel du ska tävla på. Cyklingen på Fuertoventura lämpar sig bra på Tempocykel. Landsvägscykel går också bra.

Avseende val av hjul och profildjup så är det i regel blåsigt på Fuerteventura. Perfekta förhållanden att träna med din tävlingsuppsättning med andra ord. Men är du osäker på hur du hanterar vinden, välj att ta med hjul med lägre profil

SNABBA FAKTA

Researrangör är Apollo. Träningar och föreläsningar leds och bemannas av Aktivitus.

När: 24-31 MARS 2025

Var: Playitas

I priset ingår:

 • Flyg tur och retur samt mat på flyget
 • Del i rum på Playitas Resort
 • Träning och föreläsningar mm enligt program
 • Fälttester med laktatmätning (frivilligt)
 • Frukost och middag
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
 • Teknikclinics med individuell återkoppling
 • Tester hos Aktivitus till 50% innan avresa. (Aktivitus Membership genomför tester inom ramen för sitt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på denna resa.)

Tillkommer:

 • ​Lunch äter vi till självkostnadspris
 • ​​​​Enkelrumstillägg
 • Tar du med egen cykel tillkommer flygbolagets avgift för cykelväska samt cykeltransfer med Apollo

OBS! Begränsat antal platser

BOKA