AKTIVITUS WORKSHOPS – TEMA CYKEL

Aktivitus Workshops – Tema Cykel

Under höst och vintern erbjuder Aktivitus fem workshops som täcker allt du behöver veta för en hållbar grundträning som cyklist. Allt från träningslära och grundläggande teknik på cykeln till mer specialiserade områden så som skadeprevention, kost och mental träning.

Medverkande coacher och föreläsare: Emil Lindgren, Emma Belforth, Wenche Norén och Linda Linhart.

Välkommen!

 

1. Träningslära , vinterträning och grundteknik

Under denna workshop går vi igenom intensitetsstyrd träning och viktiga nycklar för en lyckad grundträning. Detta passar både dig som tränar och tävlar i MTB men också dig som är nybörjare. Du kan delta både som ungdom/junior och som vuxen.
Under teoridelen går vi igenom hur vinterträningen kan byggas upp, hur du styr träningen efter puls/watt och hur du jobbar med tekniken under vintern.

Den praktiska delen fokuserar kring teknik och körs utomhus. Kläder efter väder!

Datum 10/12 2023
Plats: Aktivitus Testklinik, Kviberg
Tid: 9:00-15:00

Coacher/föreläsare: Emil Lindgren, Emma Belforth


 

2. Träningslära & skadeprevention för unga cyklister. Med fokus på ungdomsträning.

På denna workshop går vi igenom grundträning och skadeprevention för ungdomar. Passar dig som är tränare, förälder eller idrottande ungdom. Fokus kommer att ligga på cykelträning med en stor del av innehållet är applicerbart på andra konditionsidrotter.

-Hur ska man tänka med grundträning för en växande ungdom /junior som vill utvecklas inom sin idrott?
-Hur mycket, hur hårt och hur ofta bör kroppen belastas?
-Hur viktig är styrketräningen och hur ska den utföras?

Detta och mycket annat kommer du få svar på under föreläsningarna. Den praktiska delen körs inomhus och fokuserar kring styrketräning och du behöver vara ombytt för att delta.

Datum 20/1 2024 lördag
Plats: Aktivitus Testklinik, Kviberg
Tid: 9:30-15:00

Coach/föreläsare Emma Belforth & Wenche Norèn


3. Kost & återhämtning

Hur och vad du äter har stor betydelse för hur du mår och presterar.
Det finns inga magiska dieter eller livsmedel som gör dig snabbare, smalare eller starkare. Men det finns enkla knep som kan göra stor skillnad.

Din kost är även avgörande för hur bra du återhämtar dig efter träningen.
Planerar du in återhämtning i din kalender?
För en elit/tävlingsidrottare är återhämtningen avgörande för träningsresultaten. För en motionär kanske träningen är själva återhämtningen från vardagen.
Men vad innebär egentligen att ”återhämta sig”. Måste man ligga på soffan och undvika fysisk aktivitet?

Detta reder vi ut under denna workshop. Den praktiska delen fokuserar kring rörlighet och styrka och sker inomhus.

I samarbete med RLVNT & Garmin

Datum: 25/1 2024
Plats: Aktivitus Testklinik, Kviberg
Tid: 18:00-21:00


4. Mental Träning & Vo2max

Den mentala kapaciteten är avgörande för hur du presterar. Forskning visar att det ofta är den som begränsar hur mycket av din fysiologiska kapacitet du får ut. Ofta glöms det bort, men mental träning bör finnas med i din träningsplan oavsett om du är elitidrottare eller motionär. Under denna workshop går vi igenom grunder för mental träning och du får med dig nycklar som gör dig till en mer hållbar idrottare.

Del 2 denna dag handlar om kondition/ Vo2 max och efter en teoretisk genomgång kring konditionsträningens grunder kör vi ett Vo2max pass på cykel inomhus.

24/2 2024
Plats: Aktivitus/Serneke Arena
Tid: 9:30-13:00

Coacher/föreläsare: Linda Linhart & Emma Belforth


5. Fartstrategi, teknik & formtoppning

Denna del handlar om formtoppning och fart och vi fokuserar kring hur du får ut din kapacitet du byggt upp under vintern när det börjar närma sig tävling. Vi går igenom viktiga nycklar för formtoppning och att vara bäst när det gäller, samt hur du anpassar din åkning efter olika typer av terräng.

Detta passar både dig som tränar och tävlar i MTB men också dig som är nybörjare och vill blir snabbare på stigen. Du kan delta både som ungdom/junior och som vuxen.
Den praktiska delen fokuserar kring teknik och körs utomhus. Kläder efter väder!

Datum: 23/3 2024
Plats: Allebike Alingsås
Tid: 9:00-15:00

Coacher: Emil Lindgren, Emma Belforth

ANMÄLAN OCH BETALNING FRÅGOR

VÅRA COACHER

PRIS: 1490:- per tillfälle eller 4990:- för deltagande på samtliga workshops i serien. 

Aktivitus Membership och Ungdomar under 20 år har 50% rabatt. 

För 50% rabatt: Ungdomar under 20 år använder kod “WSSUB20” och Aktivitus Membership använder kod “WSMS50” 

Anmälan och betalning här!

Om våra föreläsare:

Emma Belforth:

Emma har lång erfarenhet inom konditionsidrott och har tränat och tävlat inom både längdskidor ,löpning och cykel. Hon är utbildad fystränare och coachar både vuxna individer och ungdomar. Till vardags jobbar hon som coach och testledare på Aktivitus samt på Sanda cykelgymnasium.

Emil Lindgren:

Emil har cyklat MTB på elitnivå sedan 90 talet och samlat fler medaljer än de flesta. Han har varit professionell cyklist under större delen av sitt liv och representerat fler olika proffslag.  Han har kört både OS, tagit medalj på VM, och är en av de mest tekniska cyklisterna inom sin gren. När han inte cyklar själv brinner han för att sprida glädje och kunskap inom cyklingen.

Linda Linhart: 

Wenche Norén:

Fysioterapeut som jobbar med många duktiga elit,- och tävlingsidrottare. Har själv idrottsbakgrund inom längdskidor Wenche driver idag ElitRehab sedan 2004. Hon är utbildad inom styrketräning, biomekanik, arbetsfysiologi, teknikanalyser och är även specialist inom ortopedisk manuell medicin.

ANMÄLAN & BETALNING