TRÄNINGSOPTIMERING FÖR MOTIONÄRER

  • Vill du få ut så mycket som möjligt av din investerade träningstid?

  • Vill du veta vid vilken intensitet du bör träna och hur länge?

  • Är du nybörjare och känner dig osäker på hur du ska träna?

  • Vill du träna enbart för hälsans skull? 

  • Vill du veta hur du skall använda dina nya tekniska hjälpmedel ?

Vi har erfarenheten som krävs för att ge dig de rätta råden. Vi bygger vår verksamhet på personliga relationer, erfarenhet av tiotusentals olika konditionstester, de senaste forskningsrönen samt utvärdering och feedback från våra kunder. Vi öppnade vår första klinik 2004 och passerade 2022 100 000 gjorda fysiologiska tester.

Kort sagt, vi hjälper dig få svar på dina frågor och vi hjälper dig träna smart!

95% MOTIONÄRER

Våra kunder består till 95% av motionsidrottare som insett vad fysiologiska tester och en riktig träningsplanering gör för deras prestationsförmåga. Samt inte minst hur mycket tid som kan sparas in på att effektivisera varje enskilt träningspass. Tid som istället kan läggas på familj, vänner och livet utanför träningen.

Johan Hasselmark. träningschef

Mattias Lundqvist

SÄTT REALISTISKA MÅL

Med ett mjölksyretest kan vi med plus/minus två minuters exakthet förutspå hur en person klarar ett lopp. Det hjälper Dig att sätta realistiska mål.

Mattias Lundqvist, testchef Aktivitus AB

Test av VO2max

OBJEKTIVA REFERENSER

Puls, fart, effekt, syreupptag samt laktat är objektiva referenser på din prestationsförmåga. Att optimera träning med hjälp av objektiva mätdata gör den mer effektiv. Kontinuerlig uppföljning ger kunskap om hur kroppen reagerar på träning samt vägledning till träningsmetoder och intensitet. Testdata ger också svar på vad som begränsar dig från att nå din fulla potential. Vi hittar din svagaste länk och förbättrar den.

Motionär eller världsstjärna

MOTIONÄR ELLER VÄRLDSSTJÄRNA

Aktivitus utför uthållighetstester med mätning av syreupptag och laktat (mjölksyra) inom cykel, löpning och skidåkning där resultaten du får hjälper dig styra och planera din träning. Vi lär dig mer om pulszoner, träningslära, kost, styrketräning, uthållighet, taktik och teknik. Allt för att du skall få samma support som en världsstjärna. För handen på hjärtat, varför skulle inte Du förtjäna det?

MJÖLKSYRANS BETYDELSE

Laktatkoncentration (mjölksyra) i blodet i relation till puls, fart och effekt ger en exakt och objektiv bild av hur kroppen reagerar på fysisk belastning. Det finns ett samband mellan laktat i blodet och uthållighet. Låg laktat betyder bra fettförbränning, dvs god uthållighet. Ökning av laktat visar att kroppen väljer inlagrat glykogen vilket inte är optimalt för uthållighet. En hög maximal syreupptagningsförmåga (VO2max) i kombination med hög aerob nyttjande grad ger bra prestationsförmåga.