THE STORY

I ett iordningställt sovrum i den privata lägenheten i Kålltorp, Göteborg välkomnade Mattias och Sara 2004 den första kunden. Idén föddes när de två elitaktiva mountainbikecyklisterna hjälpte en av deras sponsorer (Nordnet) att komma igång med friskvård och hälsa. Samtidigt åkte Mattias och Sara till Tyskland för att få hjälp att med medicinsk precision mäta fysiken och styra upp träningen med OS i Peking som mål.

Detta sammantaget födde en vision om att hjälpa motionären att utefter individuella förutsättningar skapa det optimala träningsprogrammet. 2006 flyttade Aktivitus till tennisanläggningen GLTK i Örgryte för att 2014 flytta vidare till Kviberg där vi finns idag. 2014 öppnade Aktivitus sin andra testklinik som idag ligger i Frösundavik. I januari 2019 öppnade vi vår tredje klinik, denna gång i Västra Hamnen i Malmö samt vår fjärde inne på Regeringsgatan i Stockholm. 2021 öppnade vi en femte klinik i Linköping och vår sjätte klinik på Lugnet i Falun.

Idag arbetar Aktivitus med träningsoptimering för motions- och tävlingsidrottare men även med omfattande friskvårdsprojekt på företag över hela landet och är ledande på fysiologiska tester i Sverige.

Aktivitus bygger sin verksamhet på fem ben:
 
1. Hälsa och friskvård ute på företag
 
2. Hälsa för privatpersoner 
 
3. Prestationsoptimering inom idrott för privatpersoner
 
4. Träningsresor, tävlingar och företagsevent.
 
5. Fysiska träningsprodukter