Aktivitus Iform är en kombination av en personlig och tydligt utformad kostplan samt en vetenskapligt optimerad styrke- och förbränningsträning. En starkare och mer träningsvillig kropp med lägre kroppsfett är resultatet. Vi tror på långsiktighet och därför ingår en normaliseringsplan. Allt för att upprätthålla resultat efter avslutat program. Du når och bibehåller ditt livs form!

Aktivitus Iform har vi utformat för dig som vill komma i bättre form eller bli  bättre på din sport.

Aktivitus Iform hade under planeringsstadiet arbetsnamnet “Atletiskt basprogram” då vi eftersträvade effekten av förbättrad träningsrespons i kombination med viktnedgång. Aktivitus Iform kommer att ge dig en bättre atletisk grundfysik, bättre träningsrespons och om du önskar även viktnedgång/lägre fettprocent. Detta sker genom att du kombinerar din konditionsträning med mycket styrketräning och ett tydligt individuellt anpassat periodiserat kostupplägg.

Aktivitus Iform är till för dig som vill gå ner i vikt, gå upp i vikt, komma in i och bibehålla goda träningsrutiner samt förbättra din träningsrespons. Är du ny i träning? Vi hjälper dig inom de områden du behöver!

Har du tränat under flera år, kanske till och med på tävlingsnivå? Du har redan bra träningsrutiner men du känner att du fortfarande bär runt på “trivselvikt” och att utvecklingen uteblir? Aktivitus Iform i kombination med ett individuellt träningsupplägg kommer att hjälpa dig till ditt livs form!

Aktivitus Iform har tagits fram av Aktivitus erfarna coacher, fysiologer och dietister under flera års tid och bygger på vår mångåriga erfarenhet som ledande inom fysiologiska tester och coaching, aktuell forskning och våra försöksgrupper.

INFORMATION

Aktivitus Iform inleds med Aktivitus hälsotester där vi mäter viktigaste hälsoparametrarna – Kondition, kroppssammansättning, blodtryck, blodfetter, Hb, blodsocker samt en livsstilssjälvskattning.

Du startar upp tjänsten genom att boka uppstart ‘Aktivitus Iform’. Se fliken boka här på Aktivitus.se

I samband med Hälsotesterna genomförs även ett uppstartssamtal med din coach för att klargöra just dina behov, mål, syfte och möjligheter.

Därefter erhåller du din trängsplan med konditionsträning (anpassad efter dig, vilket innebär promenad för vissa och prestationsinriktad konditionsträning för andra), styrketräning samt en tydlig och Individuellt anpassad kostplan.

Du och din coach boka upp återkopplingar och möten för hela tjänsteperioden. Du har avstämning och uppföljning med din coach ca var annan vecka under en 16v-period.

Tjänsten omfattar totalt fyra veckor för ökad ämnesomsättning och åtta veckor med viktnedgång/konditionering. De sista fyra veckorna, om ditt avsedda mål uppnåtts, genomförs en normaliseringsperiod för att ta fram en fortsatt hållbar plan med träning och kost för att du långsiktigt och ihållande kunna bibehålla din form och livsstil.

Om det är så att dina mål inte uppnåtts under de första 12v kan tjänsteperioden förlängas tills dess att önskvärda resultat uppnåtts, och därefter genomgå normaliseringsperiod.

Schema 16v

v1 – Coachmöte och uppstart med mätningar av blodfetter, blodtryck, kroppssammansättning, invägning och enklare konditionstest på cykel samt  genomgång av kost- och träningsplan.

v.2 – Återkoppling och uppföljning med coach

v.6 – Coachmöte och mätning kroppssammansättning. Genomgång av kost och träning ny period.

v.8 – Återkoppling och uppföljning med coach

v.12 – Coachmöte och uppföljande mätningar. Framtagande av Normaliseringsplan.

v.14 – Återkoppling och uppföljning med coach. Justering normalisering.

v.16 – Coachmöte med avslutande mätningar av blodfetter, blodtryck, kroppssammansättning, vägning och enklare konditionstest på cykel samt  utvärdering och planering av möjlig fortsättning.

Efter avslutat period med Aktivitus Iform har du en hållbar plan som du skall kunna bibehålla.

Skulle det behövas vidare stöd bokar du Aktivitus Iform Fortsättning där du och din coach genomför månadsvis uppföljning och justering av kost och träning.

Pris 990kr/mån

Om du vill fortsätta din utveckling inom träning och konditionsidrott fortsätter du med någon av våra Membershipnivåer. Läs mer om Membership 

Är det HÄLSAN som är i fokus och att leva länge är det Aktivitus Life som gäller. 

Aktivitus Life är framtagen för dig som tycker hälsan är det viktigaste du har och som vill leva länge och ha hälsan i behåll.   Där får du svar på prover och mätningar direkt vid besöket som också innehåller ett motiverande coachingsamtal. Se det som en traditionell bilbesiktning, den skall och bör göras för att din resa skall bli säker, lustfylld och inte begränsas av din fysiska kapacitet.

12000:-  (Som Aktivitus Membership får du 2000:- i rabatt)
Kan delas upp på autogiro 4 månader, betalas på plats med kort eller betalas via Klarna i Aktivitus Webshop.

Våra kunder berättar

Malin Emilsson

Sista veckan på normaliseringsfasen kräver lite reflektion 🙂
Vecka 13 såg det ut såhär:
– 11,6% i fett
– 7 kg i vikt
+ 0,5 kg i fettfri massa
– Bibehållet resultat under normaliseringen
Summa summarum:
Vilket grymt koncept detta är! Jag har aldrig i mitt 45-åriga liv varit i sån här form och även om vissa dagar varit småjobbiga så har det oväntat lätt i det stora. Mer muskler, mindre “fluff” och ett mående som är mycket jämnare sen starten. Så himla roligt!

Stort tack Tove för all stöttning och pepp!

Malin Emilsson, Skövde

Peter Kaltenbrunner

Tre dagar efter Göteborgsvarvet och jag har fortfarande svårt att förstå att jag passerat mållinjen på 1:41:20 i lördags. Har haft som mål att gå under 1:45 sedan första loppet 2002 men har legat runt 1:50 i snitt under alla 18 lopp som det blivit.

Är övertygad om att mina 16 veckor med “iForm” och träning gjort otrolig nytta. Fick fina testvärden i mars och Patrik “lovade” att 1:45 var möjligt. Nu tränar jag vidare och tror på nytt PB på Stockholm Marathon om två veckor.

Nu vet jag vad jag sökt hela tiden: Att känna mig “fit” och inte bara träna mycket. Det som hänt under de 10 veckorna som varit är grymt. Tappat vikt, blivit starkare och löpningen går lättare än någonsin. Jag har fått förståelse för kost och energitillförsel.

Tack för att ni finns!

Peter Kaltenbrunner, Göteborg

Göran Andersson

Göran Andersson

Jag har inte varit i den här formen sen jag var 20.

Göran Andersson, Sthlm Älvsjö

Mikael Palmgren

Mikael Palmgren var precis på slutmätning efter Aktivitus IFORM-upplägg samt Avancerat Triathlontest. Han har verkligen gjort jobbet och fått otroligt fina resultat. Minus 8kg på vågen och från 24% till 15% i kroppsfett. Mikael har förbättrat trösklarna både på cykel och löp under tiden och ökat i syreupptag, inte bara i testvärde utan även i absoluta tal. Genomfört dedikerad cykelträning under tiden och körde precis Vätternrundan starkare än nånsin.

Vi frågade varför han valde att gå på programmet IFORM?

Blev nog påverkad av kompisen, Göran som gjort detta tidigare. Vi springer tillsammans på onsdagsmorgnar. Jag har haft ett stort sockerberoende, har alltid resonerat att bättre med för mycket än för lite. Så mina tidigare cykelrundor har jag tryckt bars och gels, samt fikat. Tänkte att Iform kanske kunde råda bot på detta. Alltså få bort mitt sockerberoende.

Hur upplevde du de olika delarna?

Kosten: Själva kosten kanske inte var den roligaste alla gånger. Speciellt inte räkor och musslorna. Men jag gillade upplägget. Tydliga bra rutiner. När man väl kommit in i allt planerande, vägande med varje matbit så gick det bra. Kände mig aldrig hungrig.
Styrketräning: Det var jätte bra. Har tidigare inte styrketränat lika mycket. Nu med tre pass i veckan, så byggde det på bra. Jag valde att ta träningen i hemma gymmet. Möjligen hade det blivit lite bättre resultat om jag gått på ett riktigt gym med tyngre vikter.
Konditionsträningen: Den var jag mest orolig för, eftersom jag alltid varit noga med att äta mycket frukost och mycket under turerna. Speciellt långrundorna. Men det gick väldigt bra. Lite extra laddning dagen innan så funkade detta hur bra som helst. Sen har jag märkt tydligt hur mycket lättare allt blivit, speciellt i backar. Gäller både cyklingen och löpningen.

Tack för mig, är jätte nöjd med Iform och Aktivitus.

Mikael Palmgren, Stockholm

Sara Lundqvist

Statusrapport efter 12 veckor med Aktivitus tjänst IFORM. Obs att denna tjänst inte är för alla men för dig utan ätstörningshistorik och som vill bygga muskler och samtidigt reducera fettprocenten på ett hållbart sätt rekommenderas den varmt. Själv har jag gått från 64kg – 58kg och från 25,5% fett till 18% fett på 12 veckor. Jag har varit extra observant på min son Julius då jag helammat fram till nu då han är 6 mån. Han har ökat väldigt bra i vikt.

Den Stora skillnaden för mig mot innan är den regelbundna styrketräningen och kosten som består mest av protein/grönsaker/frukt. Som en bonus blev jag av med min rosacea. Nu fokuserar jag på att bibehålla och eventuellt öka muskelmassan ytterligare. Vill ej minska varken vikt eller fettprocent mer.

Sara Lundqvist, Landvetter

Mikael Örbratt

Det är idag 16 veckor sedan jag startade Aktivitus iForm-programmet.  KLART!!!  “Slutet på början”, kan man säga. Jag anser att målen är uppfyllda såsom hag satte upp dem. Låt oss prata om det och eventuella nya mål. Har fått en starkare kropp för att klara mer löpning och annan träning nästa år, nya träningsformer, mer insikt och rutin i styrketräningen, sundare matvanor som jag har mer koll på, vikt (sjunker fortfarande något) och midjemått uppnått, (fettprocent?), och inte minst haft det jävligt roligt genom alla (nåja) 126 pass och 8+ timmar per vecka, faktiskt en extra arbetsdag. Nu är jag stolt och faktiskt lite rörd.

Mikael Örbratt, Mölnlycke

Elin Körner

Elin Körner kör Aktivitus tjänst Iform:

”Idag satte jag PB på Göteborgsvarvet och jag vill rikta ett stort varmt tack till min Aktivitus-coach Evelina som hjälpt mig såå mycket på vägen! TACK! ❤️ Jag är övertygad om att senaste tidens kost, hård träning och mindset hjälpte mig med dagens lopp. Är så glad att jag hittade Iform och jag kommer absolut fortsätta med något annat program via Aktivitus framöver.”

Elin Körner, Åskloster

Marie Eriksson

Jag vägde 56,9 (-5 kg) och hade 14% (-8 %) i kroppsfett efter 12 veckor. Upplevde träningen så mycket lättare och presterade bättre än tidigare. Alla klarar av detta och den stora utmaningen är att hålla sig kvar efter avslutat program/period. Kommer köra detta igen och rekommenderar det varmt

Maria Eriksson, Stockholm

Micke Hanell

Ingångsvärden var 73kg och 15% fettprocent. Resultatet efter 12v var markant, vikt 68,5kg och 8,9% fett. Sammanfattningsvis upplevde jag en bättre träningseffekt samt att jag var mycket piggare och kände mig mycket starkare och stabilare i kroppen.

Mikael Hanell, Stockholm

Anna Lindqvist

Efter 7 veckor: Ner 6,5% i kroppsfett -4,5 kg på vågen
Och inte minst KÄNSLAN (energi, styrka, lätt att springa/cykla!!!)
Hade både före och efter mycket bra värden i blodanalys, blodfetter, blodtryck.
Utgångsläget (dvs regelbunden träning – styrka, promenader, kondition i “normal” nivå) gjorde att jag fick en bra utväxling redan de första 5-6 veckorna och kunden sedan fokusera på att bygga muskelmassa och finslipa formen. Enormt nöjd med denna satsning, och har hittat en bra balans och än större förståelse för upplägg på måltider, träningsmix och helt omvärderat proteinpulvers effekt och smidighet.
Framgångsfaktorer för mig:
• Var noga i början: förbered, väg noga och få in rutin och ögat för storlek på portioner.
• Ett bra utgångsläge gjorde att jag tillät mig ha kvar en “flex-dag” i veckan hela perioden och kunde efter någon månad också balansera måltider på resa utan att ta med matlåda 😉 En viktigt framgång då jag ca 1, 5 mån in i programmet reste mycket i jobbet.
• Promenera/spring/vandra mycket i skogen (ej asfalt för att undvika skador, överansträngning)
• Redan satta morgonrutiner gjorde det enklare.
• Räddare när suget satte in: Proteinpannkakor med frukt och kvarg, vaniljshakes med fryst ananas och helt klart Njies chokladpudding med banan och hallon på toppen (stor stor favorit!!!)
• Lyssna på kroppen men våga också utmana den!
• Gör det i hop med någon/ett par kompisar som ger sparring!
• Evelina, Sara, Mattias (effektiva Zwift pass) på Aktivitus – vilket gäng och coachning!”

Anna Lindqvist, Landvetter

Skaparen av Aktivitus Iform – Johan Hasselmark

KUNDCASE

TORLEIF HARRYSSON OM AKTIVITUS IFORM

– Jag är piggare, det mesta i vardagen är lättare, det är enklare att välj bort saker som jag vet inte är så smarta.Det jag [...]

MARGARETA LJUNGGREN OM AKTIVITUS IFORM

– Med Aktivitus Iform hälsoprogram är jag på god väg tillbaka till ett sundare jag som dessutom börjat fatta kopplingen mellan mat och träning! Att [...]

MALIN FORS OM AKTIVITUS IFORM

– Mitt huvudsakliga mål med Aktivitus kost- & träningsprogram IFORM var att ge mig själv chansen till mitt bästa jag när jag fyller 50 😜 & [...]

JOHAN RODIN OM AKTIVITUS IFORM

– IForm lämpar sig för de flesta skulle jag säga. Om man kan tänka sig att gå lite utanför sin bekvämlighetszon så finns stora vinster att [...]

ANGELICA NEUMAN OM AKTIVITUS IFORM

På löpningen har jag med samma puls flyttat tröskelfarten från 5:25 till 4:35 och på cykel har jag med samma puls flyttat mitt watt/kg från [...]

MARCUS SUNDBERG AKTIVITUS IFORM

– Eftersom programmet är så individuellt och om man har en så lyhörd coach som jag hade, så tycker jag att alla kan köra Aktivitus [...]

SIGRID WENNERGREN ASKEROTH

Jag är så glad att jag hoppade på Aktivitus Iform. Det har verkligen förbättrat mitt mående och gett mig superfina resultat! Vad har varit den [...]

AKTIVITUS IFORM – MINSKAT KROPPSFETT OCH VIKT GAV ÖKAD FART

Triathleten Jesper Olsson från Karlskrona coachas av Andreas Thell via Membership Standard och av dietist Evelina Järvinen via Iform. Så här säger coach Andreas Thell: [...]

Thereze Unogård

Thereze Unogård har genomfört 16 veckor av Aktivitus Iform och här är hennes tankar. Varför IFORM? – Behövde en nystart och fick tips om IForm. [...]

Mikael Örbratt om Aktivitus Iform

Starten på dagens löpppass: Under dagens rehap-löppass var första gången som jag vågade pusha steget bortom jogging till riktig löpning och där finns absolut ett [...]

Martin Björgvik

För två månader sedan var jag på Aktivitus och körde ett avancerat cykeltest för att se vad som hänt sedan jag gjorde det sist 2017. [...]

Marie Eriksson

Jag och min sambo Micke körde detta program januari till april 2021. Jag uppskattade upplägget med individanpassat träningsprogram och kost, så jag orkade med mina [...]

Iform i media

Läs om Aktivitus Iform i Allt om MTB, nr 8 2021