Föreläsningar

Våra föreläsningar är uppskattade inslag på idrottsklubbar, i olika träningsgrupper, på kickoffs och på stora och små företag.

 

 

Vi erbjuder en rad teman och kan skräddarsy en föreläsning utefter dina behov. Vi besitter kunskap som är både empiriskt och teoretiskt förankrad och samtliga våra föreläsare är inspirerande och underhållande att lyssna till. Vi erbjuder egna föreläsningslokaler men kan också besöka dig på plats. 

Kontakta oss för mer information om priser och innehåll.

Vilket träningsupplägg skall man välja och när? Aktivitus berättar hur kroppens energisystem fungerar och hur och varför kroppen anpassar sig till träning samt hur man effektivast kan konditionsträna för att prestera bättre. I denna föreläsning ingår en grundläggande beskrivning av Aktivitus arbetssätt och träningsfilosofi där vi med hjälp av olika tester, erfarenhet och vetenskaplig förankring framgångsrikt kan optimera Dina träningsresultat. Föreläsare är Johan Hasselmark som själv tillhör världseliten i multisport men är även småbarnspappa samt chef för Aktivitus Stockholm.

Bristande lust att träna och leva hälsosamt? Johan Ullman (PT och läkare) beskriver hur även den omotiverade kan hitta verktyg att skapa och upprätthålla sunda vanor, hur motivationen bäst stimuleras och hur hinder på vägen kan hanteras. Personlig inspiration från tio års hälsofrämjande arbete som bl a innehåller verktyg från kognitiv beteendeteori, mental träning och positiv psykologi.

Aktivitus Iform är en kombination av en personlig och tydligt utformad kostplan samt en genomtänkt styrke- och konditionsträning. En starkare och mer träningsvillig kropp med lägre kroppsfett är resultatet. Vi tror på långsiktighet och därför ingår en normaliseringsplan. Allt för att upprätthålla resultat efter avslutat program. Du når och bibehåller ditt livs form!

Effektbaserad cykelträning innebär att du tränar med hjälp av en mätare som visar din effektproduktion, som watt. Genom att träna med en specifik måleffekt kan du maximera din träningseffekt och nå dina mål på en mer målinriktad och effektiv sätt. All intervallträning anpassas efter din så kallade kraftkurva som belyser vad du maximal kan prestera under specifika tidsrymder.

Hur springer du rätt, förebygger skador och skapar en långsiktig utveckling som löpare? Aktivitus löpcoach Emma Belforth dyker in på djupet i ämnet löpning och förklarar varför vissa individer springer fortare än andra och varför löpteknik är viktigt för både nybörjare och den riktigt erfarne löparen. Emma går även igenom hur och varför de vanligaste löparskadorna uppstår samt hur du med både rätt teknik och rätt träning bäst motverkar skador med syfte att kunna hålla högre fart, med bättre känsla under längre och längre sträckor!

Vår idrottsnutritionst går igenom de olika dieter som är mest aktuella i dagsläget, vad som skiljer dom och vad sammanför dem samt vilka filosofier och tankegångar de baseras på. Vi går också igenom de senaste rönen inom kosthållning i samband med träning och tävling, speciellt med fokus på konditionssporter.

Biohack med läkaren och personlig tränaren Johan Ullman. Inspirerande om vilka faktorer som leder till ett längre och mer hälsosamt liv. Det finns forskning som tydligt beskriver typ av livsstil, kost och aktivitet som när de summeras kan omräknas till ökad förväntad livslängd. 

Biohacking innebär att manipulera biologiska system, främst den mänskliga kroppen, men inkluderar även hela spektrumet av Gör-det-själv-biologi samt mätande av olika biomarkörer. Biohacking handlar om att ta full kontroll över sin egen biologi och innefattar en önskan om att förstå sin kropp och sitt sinne med hjälp av alla medel tillgängliga.

Meriterade Ultralöparen och officeren Rikard Hallgren berättar om sina löparäventyr världen över och kopplar detta till vardagssituationer och arbetsliv. Hur kan den mentala inställningen påverka utgången. I Rickards tävlingssituationer blir skillnaden tydlig, ett fullföljt eller brutet lopp. I arbetslivet och vardagen ett mer eller mindre lyckat intryck och utfört arbete.

Föreläsningen förklarar hur stress och sömnen fungerar och hur det påverkar kropp, hjärna och arbetsprestationer. Hur vi kan utnyttja stress positivt och utvecklande! Fördjupad insikt i samverkan mellan stress och sömn och dess betydelse för hälsan. Effektiva verktyg för att motverka för hög stress och främja god sömn. Johan Ullman (läkare och PT)

Johan Hasselmark tillhör världseliten i adventure racing (multisport) och vet vilken träning som gör skillnad och hur man får till ett träningspass trots bristande tid och motivation. Johan driver Aktivitus i Stockholm och träffar dagligen personer som när en önskan att må bättre och komma i bättre form med minimal effort.

Vad är kondition och hur kan jag skapa förändring och förbättring? Varför konditionsträna och hur, hälsovinster? Vi ger dig råden och knepen samt reder ut begreppen och demolerar myterna. Föreläsare Johan Hasselmark

Aktivitus talar om hur du ska träna innan loppet samt vad du ska tänka på när det närmar sig. Vad ska du äta och hur mycket? Vad ska du ha på dig? Hur ska du träna dagarna innan? Hur värmer du upp och vad är klokt att tänka på under loppet? Ovärderliga tips för en del och självklarheter för andra. Better safe than sorry…

Denna föreläsning riktar sig till subgrupper, cykelklubbar, kompisgäng och företag där målsättningen är att genomföra en Vätternrunda. Hur skall man utnyttja gruppens styrka? Hur bör träningen se ut? Vilka pass ger mest “pang för pengarna”? Hur ser energiplanen ut för att orka de 30 milen? Hur bör vinterträningen anpassas efter målet? Vilka krav ställs på individ och gruppnivå för att nå ett specifikt tidsmål?

Denna föreläsning riktar sig till dig som vill veta mer om hur Aktivitus framgångsrikt arbetar med friskvård på företag. Vilka verktyg fungerar? Hur ser våra kunders behov ut och hur får man ROI? Föreläsare är Sara Danielsson Lundqvist, VD på Aktivitus AB.
Vi anpassar helt efter dina önskemål.

En föreläsning (synonym: föredrag) är ett längre, strukturerat anförande (muntligt framförande) inför en grupp åhörare, med avsikt att presentera information eller lära människor om ett visst ämne, till exempel genom en universitets eller högskolelärare. En politikers tal, en prästs predikan eller en affärsmans försäljningspresentation kan vara av liknande karaktär som en föreläsning. Ofta förekommer föreläsningar på konferenser. Vanligtvis står en föreläsare längst fram i ett rum eller i centrum för uppmärksamheten. Föreläsaren reciterar i regel uppgifter som är av betydelse för föreläsningens innehåll. Substantivet föreläsning går att spåra till 1300-talet och kommer av latinets Lectus. Under medeltiden läste instruktörer vid universiteten upp direkt ur ursprungskällan till en klass studenter som tog anteckningar av föreläsningen.

Wikipedia.org

BOKNING OCH FRÅGOR

Sara Lundqvist

VD och grundare, Aktivitus AB

Johan Ullman

Läkare och personlig tränare

Johan Hasselmark

Johan Hasselmark

Platschef och partner Aktivitus Stockholm, tillhör världseliten i multisport

Jeff Frydenlund

Senior löpcoach

Emma Belforth

Löp/Cykelcoach

Evelina Järvinen

Dietist och coach

Linda Linhart

Mental tränare

Jessica Unogård

Senior Coach

Marika Wagner

Marika Wagner

Senior Coach Mtb, Swimrun och Multisport

Sofie Bondeson

Testledare & Löpcoach