Friskvårdsbidrag


Alla Aktivitus tjänster är godkända för friskvård enligt Skatteverket.

Tjänster med motionsinslag får överstiga 1000kr/tillfälle och våra tjänster som inte innehåller motion tex kostrådgivning eller idrottspykologisk rådgivning blir godkänt eftersom de hamnar under 1000kr/tillfälle.

Maxtaket som Skatteverket gett arbetsgivarna att spendera är 5000kr/år/anställd. A-Ö-listan som fanns tidigare är borttagen och det är mycket upp till arbestgivaren att besluta vad som är en godkänd aktivitet eller inte. Så är du osäker vad du får lov att göra, hör med din arbetsgivare innan du bokar in.

Du kan ta hand om din hälsa genom att vara fysiskt aktiv och delta i friskvårdsaktiviteter. Om din arbetsgivare erbjuder friskvårdsbidrag kan du använda det för att betala för dessa aktiviteter utan att behöva betala skatt på beloppet. En skattefri förmån som detta kan vara värd upp till 5 000 kronor per år. Detta innebär att du kan dra nytta av förmånen utan att det påverkar din skattepliktiga inkomst. Högsta förvaltningsdomstolen har fastställt att detta gäller även om värdet på förmånen är relativt lågt. Arbetsgivaren måste dock erbjuda förmånen i början av december för att den ska gälla för det kommande året.

Vanliga frågor och svar om friskvårdsbidrag

Du behöver ta reda på din budget och om din arbetsgivare har specifika önskemål utöver de som skatteverket presenterar. Vissa arbetsgivare använder portaler för att förbeställa dina tjänster, då lägger du en order innan du kommer till oss och sedan tar med din bekräftelse och visar upp på plats i samband med att din tjänst levereras. Vissa arbetsgivare vill att du lämnar in kvitto efter att du betalat på plats och då gäller det att du tar reda på vad som är godkänt av din arbetsgivare innan du kommer till oss.

Du kan läsa mer om respektive tjänst under fliken Tjänsteutbud i vår meny. Där finns alla tjänster. Känner du dig osäker på vilken eller vilka av våra tjänster som passar dig är det bara att maila eller ringa oss för rådgivning. Vi tar alltid hänsyn till individen, dina mål, hur du har tränat innan, hur ditt liv ser ut och vilken status du har. 95% av våra kunder är helt vanliga motionärer och vi tar också emot personer som är kompletta nybörjare som vill starta en resa mot bättre hälsa!

När du bestämt dig för vilken tjänst/vilka tjänster du vill ha så besöker du vår bokningssida. Där finns alla tillgängliga tider för våra tjänster på respektive ort. För att boka in Kostrådgivning och Personlig Träning så kontaktar du info@aktivitus.se eller vår växel 010-1309350 för att bli tilldelad en coach.

Fråga din arbetsgivare hur du kan nyttja din friskvårdspeng och vilken summa som gäller. Vi finns på en rad olika friskvårdsportaler såsom Benify och ePassi och dessa beskrivs lite mer detaljerat längre ner på sidan. Är det kvitto som behövs för att lämna in hos din arbetsgivare så får du det under eller efter ditt besök och där specificerar vi personnummer, moms och tjänst.

Lägg en order på Benifyportalen på den tjänst du önskar boka. När du lagt din order så får du ett ordernummer. När du kommer till oss så får du visa upp ditt ordernummer och ditt ordervärde som referens för din betalning. Din order är giltig 12 månader från inköpsdatum.

ePassi kan du antingen välja ett av våra snabbval och sedan boka in motsvarande tjänst på vår hemsida. Du kan även själv välja vilken summa du vill spendera hos oss redan i din ePassi-app/hemsida. Du kan närsomhelst lägga din order, både före bokning och på plats hos oss. Sedan kommer ePassi säga att din order bara är giltig i 2 veckor men det stämmer inte utan du kan i lugn och ro invänta din bokade tid för ordern är giltig i 12 månader från orderdatum. När du kommer på plats visar du upp ditt kvitto som referens för din betalning.

Lägg en order på Wellnetportalen på den tjänst du önskar boka. När du lagt din order så får du ett ordernummer. När du kommer till oss så får du visa upp ditt ordernummer och ditt ordervärde som referens för din betalning. Din order är giltig 12 månader från inköpsdatum.

Har du en portal att handla igenom så är det enkelt. Lägg bara en order på det du vill och boka sedan i lugn och ro in din tjänst inom 12 månader. Behöver du kvitto till arbetsgivaren så ring in eller maila till oss så ser vi till att du kan förbetala önskad tjänst via faktura och du får ett kvitto på detta till din arbetsgivare. Sedan kan du i lugn och ro boka in din tjänst på andra sidan året.

Vår personal sitter tillsammans inne på väldigt mycket kunskap och erfarenhet. Historiskt sett har Personlig Träning mestadels hänt i gymmiljö. Vi vill verkligen slå ett slag för att ni använder er friskvårdspeng för att ta tillvara på vår personals expertis även inom andra områden, vi kan självklart även hjälpa dig i gymmet. Du kanske håller på med Zwift? Då kan du få coaching i detta. Du kanske vill ställa frågor om hur du ska ladda upp inför ditt lopp? Då kan en kostrådgivare eller en coach i den gren du vill tävla svara på detta. Du kanske kommer till oss för att göra avancerat test och gillar att lägga upp din träning men vill bolla ditt upplägg med någon av våra coacher? Vill du att en coach följer med dig på ett långpass? Är du standardkund och vill få justeringar i ditt program efter halva tiden? Du kanske vill bolla vilka lopp du borde satsa på nästa säsong eller hur du ska få ihop livspusslet. Se det som tid tillsammans med någon som spenderat mycket tid artt läsa forskningsartiklar och att skapa erfarenhet på ämnet.

Vi svarar på dina frågor om friskvårdsbidrag idag!