Referenser från företag

Hogia satsat på friskvård

Sedan ett år tillbaka samarbetar Hogia med friskvårdsföretaget Aktivitus, som är ledande i Sverige på konditionstester. De kan nu erbjuda sina anställda regelbundna hälsotester, coachning och aktiviteter. Många har redan hunnit delta, 370 medarbetare, tack vare motiverade chefer som vet vikten av att förebygga ohälsa. 

– Programmet har hittills gett väldigt goda resultat hos deltagarna. De har upplevt att hälsan har förbättrats och testerna visar sänkt blodtryck, bättre blodvärden och förbättrad kondition. Man behöver inte börja hårdträna för att förbättra sin hälsa, huvudsaken är att man rör på sig regelbundet, säger Sara Lundqvist, Aktivitus VD. 

– Det är viktigt att så många som möjligt av våra anställda kan välja någon aktivitet som passar dem. Vi är alla olika och har olika mål med träningen. I höst ska vi satsa på breda aktiviteter, så som lunchpromenader. Efter sommaren öppnar också den nya träningsanläggningen Stenungsund Arena, med gångavstånd från Hogias huvudkontor, med bland annat en helt ny simhall, ishall och gym. Vårt mål är att sänka långtidsfrånvaron med ytterligare 0,8 procent innan året är slut, säger Kristin

Läs mer..

CREUNA GÖTEBORG

Tenant & Partner

Jag kan varmt rekommendera Aktivitus såsom rådgivare, coach och för biträde när det gäller friskvård, konditionstester och att utrusta sin träningsanläggning.

Torbjörn Eriksson, VD Tenant & Partner

Thule Sweden AB

Vi har enbart positiva upplevelser när vi har använt oss av Aktivitus i samband med mycket uppskattade MTB aktiviteter. För oss är kopplingen mellan Aktivitus och vårt egna Thule Adventure Team (Världsmästare i Multisport) en extra krydda.”

Andreas Holm, Sports Retail Manager Thule Sweden AB

Sigma Technology Development AB

Vad är syftet med ert friskvårdsarbete?
Målet är att få personal som tar bättre hand om sin hälsa och därmed mår bättre, hanterar stress bättre och därigenom långsiktigt sänka sjukskrivningstalen.

Har ni sett någon effekt av ert arbete ännu? 
Vi har halverat sjukskrivningstalet på 8 månader, om allt beror på det proaktiva hälsoarbetet är för tidigt att säga, men att det har haft en positiv inverkan vill jag våga säga redan nu.

Har ni fått någon feedback ifrån era medarbetare? 
Det har varit genomgående positiv återkoppling från medarbetarna.
Både att undersökningen och samtalen har varit givande, men också att den person som vi haft har agerat proffsigt och verkligen tagit till sig det som berättats för honom.

Klas Persson VD Sigma Technology Development AB

Wipcore AB

Samtliga anställda på Wipcore i Göteborg skall få möjlighet att testa kondition och få rådgivning för hälsofrämjande åtgärder.

Thomas Eineving, VD Wipcore AB

Frölunda Hockey

Aktivitus gör regelbundna fystester på A-truppen där vi genom dessa har full kontroll på bl.a syreupptagningsförmåga och anaerob kapacitet och effekt.

Pär Edlund, tränare Frölunda Indians

Acorn Technology

Under parollen ”Acorn – ett friskare företag” arbetar vi på Acorn med hälsa och friskvård. Friskvård och förebyggande arbete är grunden till ett sunt liv och vi tror att fokus skall ligga här. Acorn är övertygade om att motion i alla dess former är grunden till en god hälsa; den håller oss friskare och hjälper oss prestera bättre. En del i detta samarbete är att alla anställda på Acorn erbjuds årliga hälso- och konditionstester med Aktivitus som leverantör.

Förutom att vara en kompetent och lite annorlunda friskvårdspartner till mitt företag Acorn så har Aktivitus hjälpt mig att komma igång med min egen träning och coacha mig mot mål som tidigare kändes väldigt avlägsna.

Thomas Pantzar, grundare och styrelseordförande Acorn Technology AB

Green Carrier

Alla på avdelningen tränar i olika omfattning, men vi sitter också vid skrivbordet hela dagarna på jobbet. Jag tyckte därför att det skulle vara intressant att testa vår funktionella rörlighet och styrka, samtidigt som vi gör något inspirerande och roligt tillsammans på avdelningen. Emma på Aktivitus tog emot oss och motsvarade alla förväntningar. Det var mycket skratt, men också mycket nyttiga lärdomar, framförda på ett väldigt pedagogiskt sätt. Alla fick med sig något om vad de behöver tänka på när de tränar, samtidigt som jag upplever att gruppen verkligen hade kul tillsammans. Helt enkelt, en mycket uppskattad aktivitet och jag har fått mycket bra respons efteråt.

Jörgen Svanström, ekonomichef Green Carrier

RO-Gruppen

Blodtryck: 8% av medarbetarna har förflyttats från riskgrupp till friskgrupp.
Blodfetter: 13% av medarbetarna har förflyttats från riskgrupp till friskgrupp
Midjemått: 11% av medarbetarna har förflyttats från riskgrupp till friskgrupp
Kondition: Ökat med i snitt 4%
Bästa individuella förbättring: 25%