Referenser från företag

Hogia satsat på friskvård

Sedan ett år tillbaka samarbetar Hogia med friskvårdsföretaget Aktivitus, som är ledande i Sverige på konditionstester. De kan nu erbjuda sina anställda regelbundna hälsotester, coachning och aktiviteter. Många har redan hunnit delta, 370 medarbetare, tack vare motiverade chefer som vet vikten av att förebygga ohälsa. 

– Programmet har hittills gett väldigt goda resultat hos deltagarna. De har upplevt att hälsan har förbättrats och testerna visar sänkt blodtryck, bättre blodvärden och förbättrad kondition. Man behöver inte börja hårdträna för att förbättra sin hälsa, huvudsaken är att man rör på sig regelbundet, säger Sara Lundqvist, Aktivitus VD. 

– Det är viktigt att så många som möjligt av våra anställda kan välja någon aktivitet som passar dem. Vi är alla olika och har olika mål med träningen. I höst ska vi satsa på breda aktiviteter, så som lunchpromenader. Efter sommaren öppnar också den nya träningsanläggningen Stenungsund Arena, med gångavstånd från Hogias huvudkontor, med bland annat en helt ny simhall, ishall och gym. Vårt mål är att sänka långtidsfrånvaron med ytterligare 0,8 procent innan året är slut, säger Kristin

Läs mer..

Tenant & Partner

Jag kan varmt rekommendera Aktivitus såsom rådgivare, coach och för biträde när det gäller friskvård, konditionstester och att utrusta sin träningsanläggning.

Torbjörn Eriksson, VD Tenant & Partner

Thule Sweden AB

Vi har enbart positiva upplevelser när vi har använt oss av Aktivitus i samband med mycket uppskattade MTB aktiviteter. För oss är kopplingen mellan Aktivitus och vårt egna Thule Adventure Team (Världsmästare i Multisport) en extra krydda.”

Andreas Holm, Sports Retail Manager Thule Sweden AB

Optimore AB

Sedan en tid tillbaka samarbetar Optimore med Aktivitus. En bättre partner när det gäller kunskap, tester och kvalificerade tips, råd och träningsprogram till allt från nybörjare till elitmotionärer är svårt att hitta. Vi rekommenderar redan Aktivitus i en rad andra sammanhang, så även här.

Mikael Mattsson, VD Optimore AB

Wipcore AB

Samtliga anställda på Wipcore i Göteborg skall få möjlighet att testa kondition och få rådgivning för hälsofrämjande åtgärder.

Thomas Eineving, VD Wipcore AB

Frölunda Hockey

Aktivitus gör regelbundna fystester på A-truppen där vi genom dessa har full kontroll på bl.a syreupptagningsförmåga och anaerob kapacitet och effekt.

Pär Edlund, tränare Frölunda Indians

Acorn Technology

Under parollen ”Acorn – ett friskare företag” arbetar vi på Acorn med hälsa och friskvård. Friskvård och förebyggande arbete är grunden till ett sunt liv och vi tror att fokus skall ligga här. Acorn är övertygade om att motion i alla dess former är grunden till en god hälsa; den håller oss friskare och hjälper oss prestera bättre. En del i detta samarbete är att alla anställda på Acorn erbjuds årliga hälso- och konditionstester med Aktivitus som leverantör.

Förutom att vara en kompetent och lite annorlunda friskvårdspartner till mitt företag Acorn så har Aktivitus hjälpt mig att komma igång med min egen träning och coacha mig mot mål som tidigare kändes väldigt avlägsna.

Thomas Pantzar, grundare och styrelseordförande Acorn Technology AB

Green Carrier

Alla på avdelningen tränar i olika omfattning, men vi sitter också vid skrivbordet hela dagarna på jobbet. Jag tyckte därför att det skulle vara intressant att testa vår funktionella rörlighet och styrka, samtidigt som vi gör något inspirerande och roligt tillsammans på avdelningen. Emma på Aktivitus tog emot oss och motsvarade alla förväntningar. Det var mycket skratt, men också mycket nyttiga lärdomar, framförda på ett väldigt pedagogiskt sätt. Alla fick med sig något om vad de behöver tänka på när de tränar, samtidigt som jag upplever att gruppen verkligen hade kul tillsammans. Helt enkelt, en mycket uppskattad aktivitet och jag har fått mycket bra respons efteråt.

Jörgen Svanström, ekonomichef Green Carrier