Aktivitus cykelvecka Teneriffa

NYHET! En vecka med cykling utöver det vanliga på Teneriffa. 

Vill du följa med?

Den här resan är för dig som cyklat en hel del och vill uppleva något nytt. Cyklingen på Teneriffa är lika vacker som krävande och kommer utmana dig på ett helt nytt sätt. Få chansen att cykla på samma vägar som många av de europeiska proffsen har som sina träningsvägar under vintern. 

En tydlig träningsinriktning under veckan utesluter givetvis inte storslagna vyer, upplevelser, fina kaffestopp och gemenskap!

Vem kan delta?

Resan riktar sig först och främst till dig som är mycket van vid landsvägscykel och tränar cykel kontinuerligt. Du kanske har varit med på någon av våra resor till Gran Canaria och där cyklat med vår A- eller B-Grupp. Du bör vara van vid långa dagar i sadeln och ha provat att cyklat i berg för att få ut så mycket som möjligt av denna resa. 

Alla deltagare på resan kan genomföra ett Avancerat tröskeltest till 50% hos Aktivitus innan avresa. Det är inget måste att genomföra tester hos Aktivitus, men fälttester och träningsstyrning under veckan kommer att ge dig mer.

Är du Membershipkund hos Aktivitus har du tester inom ramen för ditt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på resan.

Tränare och coacher från Aktivitus ser till att du får en träningsvecka i toppklass.

Cykel – Tag med egen eller hyra?

Under denna cykelvecka är det landsvägscykel som gäller. På våra resor brukar majoriteten av deltagarna ta med sin egen cykel. Men det går givetvis utmärkt att hyra cykel på plats. På Teneriffa är utbudet av bra hyrcyklar stort och servicenivån hög.

Skall du ta med egen cykel bokar du busstransporten på Teneriffa med oss (ca 350 kr). Detta anger du vid bokning. Därefter bokar du själv på cykelfrakt på flyget. Du använder ditt bokningsnummer och betalar direkt på apollo.se eller gällande flygbolag beroende på var du flyger ifrån. (ca 700-1000 kr tur och retur).

Om hotellet

Eleganta Atlantic Holiday på södra Teneriffa passar den som söker ett hotell nära havet, med utmärkt service och magisk utsikt över Atlanten och La Gomera, och utsikten från poolområdet är något alldeles extra!

FAQ

Vi flyger från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Du anger avreseort vid bokning.

Absolut, du betalar då för träning och föreläsningar och ansluter till gruppen på angivna tider. Om du är intresserad av detta så skicka ett mail till  info@aktivitus.se och johan.hasselmark@aktivitus.se

Resans fokus är landsvägscykel och det är just cykelträning som kommer att genomföras i Aktivitus regi. Givetvis finns det möjlighet att genomföra annan typ av träning på egen hand. På resan följer det i regel med några triathleter och multisportare, så du får sannolikt sällskap av någon med det du önskar göra på egen hand. Det finns mycket bra möjligheter för simning, löpning och gym.

En rejäl cykelväska är att föredra, kontakta din närmaste cykelbutik om du är osäker på vilken modell du ska välja. Tycker du att det är krångligt att resa med din cykel så är utbudet på Teneriffa vad gäller hyrcyklar väldigt bra och cyklarna håller hög klass. I Aktivitus webbshop hittar du Thule cykelresväskor som vi kan rekomendera.

Nej, Teneriffa och träningsveckan blir bäst med landsvägscykel.

Absolut! På denna resan ser vi dock att du är en van cyklist och har tränat ett tag. Vi ser också att du har cyklat i bergen förr och är van vid långa dagar i sadeln för att få ut så mycket som möjligt av denna resan. 

Teneriffa är rejält kuperat, långt ifrån det landskap vi är vana vid i Sverige. Vi rekomenderar att du har en cykel med bättre utväxling än vad vi är vana vid här hemma. Som STARK cyklist hanterar du 39 kugg fram på lilla klingan och en 11-28 kassett bak. Det har dock varit 1 av 10 under tidigare år som fixat denna utväxling. Det är en fördel att få till en än bättre utväxling med 36 kugg fram på lilla klingan och/eller gå upp till 11-30 eller 11-32 på kassetten bak. För er som hyr cyklar på plats är detta redan anpassat.

Tar du med dig din cykel och finner denna information helt obegripligt – ta hjälp av din lokala cykelhandlare INNAN du reser.

SNABBA FAKTA

Researrangör är Apollo. Träningar och föreläsningar leds och bemannas av Aktivitus.

När: 11-18 Februari 2024

Var: Hotel Atlantic Holiday, Costa De Adeje

I priset ingår:

 • Flyg tur och retur samt mat på flyget
 • Del i rum på Hotel Atlantic Holiday, Costa De Adeje
 • Träning och föreläsningar mm enligt program
 • Fälttester med laktatmätning (frivilligt)
 • Frukost och middag i toppklass
 • Transfer till och från flygplatsen (cykeltransfer tillkommer)
 • Cykeltröja special ed. (värde ca 900kr)
 • Transporter för vissa grupper under veckan
 • Tester hos Aktivitus till 50% innan avresa. (Aktivitus Membership genomför tester inom ramen för sitt träningsupplägg. Som Membershipkund har du rabatt på denna resa.)

Tillkommer:

 • ​Lunch äter vi till självkostnadspris ute på cykelrundorna
 • ​​​​Enkelrumstillägg
 • Tar du med egen cykel tillkommer flygbolagets avgift för cykelväska samt cykeltransfer med Apollo

OBS! Begränsat antal platser

BOKA