Effektiv och vägvinnande skidteknik med Aktivitus

Gå en kurs hos Aktivitus och förbättra din skidteknik och utveckla skidåkningen till nya höjder. Bättre teknik ger högre fart med mindre ansträngning och energikostnad.

Med en bra skidteknik kommer du hitta den härliga känslan det är att sträcka ut i skidspåret! Du sparar på krafterna och tar dig lättare och snabbare fram. Vill du att Vasaloppet, eller något annat lopp du tänkt åka, ska bli en angenäm upplevelse ska du vara med på någon av våra skidkurser. I Skidome i Göteborg åker vi året runt men när snön lagt sig har vi ocså kurser ute i naturen. På Täby konstsnöspår brukar vi hålla till i Stockholm. Kör du rullskidor och Skierg lär vi dig även där en bättre teknik.

Välkommen med din bokning, mycket tid finns att tjäna under Vasaloppsveckan!

Plats: Stockholm eller Göteborg

Tack för en mycket bra kurs! Små justeringar som ger stor effekt i slutändan.

Svea Hultberg

Inspirerande och nyttigt! Skidor är verkligen en tekniksport, det inser jag nu!

Ebba Kristenssen

Bra skidteknik gör underverk. En lång resa framför mig, det inser jag, men nu har jag rätta verktygen med mig!

Mattias Gunnarsson

Tusen tack Aktivitus. Detta kommer jag ha nytta av i resten av mitt skidaktiva liv. Jag trodde först jag hade för låg grundnivå för att vara med men detta var ju perfekt för mig!

Maria Sundquist

Vill bara tacka igen för träningen och tipsen häromveckan. Både roligt och kändes grymt bra! Det jag framförallt fick med mig var konkreta tipsen:

*diagonalåkningen (raka ben, mer upprätt överkropp, vikten på ett ben i taget vid frånskjut)
*stakning med frånskjut (rytmen, längd och djup i stavtaget)
*dubbelstakningen (längd och djup i stavtaget)

Kändes riktigt bra och var så inspirerande att jag åkte upp till Harsa helgen efter och gnuggade vidare på tipsen både lördag och söndag.

Igår var det Halvvasan och jag var taggad med tipsen i tankarna. Särskilt bra att fokusera på när tröttheten börjar komma, konkreta saker att använda vartefter terrängen varierar och det kändes som det underlättade mycket. Tiden blev 4 timmar 26 minuter, vilket var 15 min kortare än förra året. Lite svårt att jämföra exakt från år till år kanske men det känns helt klart som teknikträningen gjorde stor nytta genom hela loppet!

Tack igen å hör gärna av mig igen till nästa säsong.

Per Edberg

BOKNING OCH FRÅGOR