Tove Larsson

Om

Platschef Aktivitus Göteborg, Senior coach

 

Tove är idrottsfysiolog och har en kandidatexamen från Tränarprogrammet vid Umeå universitet med inriktning idrottsfysiologi, idrottsmedicin och idrottspsykologi. Hon har flera års erfarenhet av att hjälpa individer och grupper på olika nivåer med träning. Med en bakgrund som gymnast och styrkeidrottare bidrar hon med mycket kunskap och nya perspektiv. Tove är före detta landslagsgymnast i trampolin med både nationella och internationella meriter. Tyngdlyftning och crossfit har tidigare också stått i centrum.

Idag har hon sadlat om och tränar samt tävlar numera i triathlon och swimrun, men lägger stor vikt vid helheten som idrottare. Tove drivs av att hjälpa individer att utvecklas och uppnå sina mål. Oavsett om det är att genomföra sin första Ironman, bli starkare i en övning på gymmet eller hitta en bättre balans mellan träning, kost och återhämtning. Som coach är hon stöttande och empatisk, men tuff och ärlig när det behövs. Med en stor teoretisk bas och praktisk erfarenhet vet Tove att allt från det mentala arbetet, till planering och kontinuitet är viktigt för att lyckas. Hon är expert på att hjälpa dig hitta verktyg för att få en hållbar situation samt få ihop livspusslet.

Tove jobbar som testledare på kliniken samt med coaching inom triathlon, löpning, cykel, styrka och kost.  Behöver du en coach med ett helhetsperspektiv som guidar dig på ett proffsigt sätt med glimten i ögat är det henne du ska boka dig hos!