Route des Grandes Alpes 2024

Cykla med oss över de Franska alperna! Från Genevesjön tar vi oss söder ut mot medelhavet längs Route des Grandes Alpes. Vi kommer att uppleva många kända klättringar, storslagna vyer och långa dagar i sadeln. Det kommer vara utmanande, bitvis hårt och alldeles fantastiskt!

Cyklingen är en A till B cykling där vi startar vid Evian/Thonon les Bains vid Genevsjöns strand och slutar vid medelhavet – Nice.

Vi kommer verkligen att uppleva alperna och flertalet av de kända och klassiska klättringarna som har passerats under år av Touren. Längs vägen på dagarna kommer vi att ha en supportbil som även kör vår packning till nästa övernattning.  Det kommer att vara helt magiskt vackert, upplevelserikt och samtidigt hårt och utmanande.

På en sådan här tur upplever vi sällskapet, platserna och omgivningen. Det är absolut ingen tävling. Tänk mer fjällvandring på cykel. Under sju dagar med cykling i alperna är det omöjligt att cykla i någon annans fart. Gruppmässigt har vi hanterat detta utmärkt under åtta år av olika cykel- och träningsresor med uppsamlingsplatser, tydliga rutter och instruktioner. Är du stark cyklist kommer utrymme att finnas att göra kom-attacker på klättringar och extra rutter. För de som behöver mer tid på sig kommer vi att ha god tid under dagsetapperna för uppsamlingar mm.

Under vissa dagar kommer vi att starta tidigt för att just ha gott om tid på oss att fullfölja cykeletapperna. Boendet under resan kommer att vara på hotell i dubbel eller enkelrum (efter eget val). Hotellen kommer att vara allt från bra 4-5 stjärniga större hotell till mindre och enklare familjedrivna hotell längs vägen.

Vi kommer att vara en liten hanterbar grupp som cyklar. Vi har begränsat resan till max åtta deltagarplatser.

För vem är resan?
Du gillar att cykla 😉 och inte minst cykeltränar du regelbundet. För ‘kravställning’, tänk mer vandring på cykel över alperna än tävling och prestation. Du ska tåla och vara förberedd för långa dagar i sadeln, sex dagar i rad. Utöver det en positiv inställning och viljan att vara en del av en grupp som som genomför strapatsen och upplevelsen tillsammans. Med det sagt kommer det att finnas utrymme för en spridning i gruppen. Under sex dagar kan man inte cykla i någon annans tempo. Detta har vi en stor erfarenhet av att hantera.

Kommer jag att klara det? Eller kommer det att gå för långsamt för mig? Kontakta Johan Hasselmark som kommer att leda resan för alla typer av frågor.

Varmt välkommen!

Resebeskrivning och schema

ANKOMSTDAG Évian Thonon-Les-Bains – Fredag 15 September
Samling och transfer från Geneve Flygplats eller ankomst direkt till hotellet i Evian. Vi gör oss redo, bygger och testcyklar cyklar samt äter middag gemensamt och går igenom veckan.

BOENDE
Evian La Plage

DAG 1 Évian – Le Cluzas 
Med fantastisk utsikt över Genevesjön börjar vi vår första klättring mot bergen. Les Gets blir det första lättare passet innan den första riktiga klättringen Col de la Colombiere. Vi avslutar i Le Cluzas och njuter av ett bra Spa hotell under lågsäsong som avslutning på dagen.

DISTANS
96 KM

HM
2200 hm

KLÄTTRINGAR
Les Gets (1167m)
Col de la Colombière (1613m)

Cykeltid
4,5-5h

BOENDE
St Alba Spa Hotel

DAG 2 Le Cluzas – Brides Les Bains
Vi lämnar La Clusaz och inleder dagen med Col des Aravis. Därefter Col des Saisies innan vackra Cormet de Roseland, en skogsbeklädd dal inramad av bergen. En utförskörning med fantastisk utsikt tar oss till Bourg St Maurice och Brides-Les-Bains.

DISTANS
128 KM

HM
3250 hm

KLÄTTRINGAR
Col des Aravis (1482m)
Col des Saisies (1657m)
Cormet de Roseland (1967m))

CYKELTID
5,5-6h

BOENDE
Chalet Hotel La Belvedere

DAG 3 Brides-Les-Bains – L’Alpe d’Huez
Queen Stage! På väg mot en av veckans höjdpunkter cyklar vi de rejäla klättringarna Col de la Madeleine och Gladon, några av Tourens mest historiska klättringar. Dagen avslutas vid foten av Europas största cykelklassiker – L’Alp d’Huez!

DISTANS
130 KM

HM
3700hm

KLÄTTRINGAR
Col de la Madeleine (1.993m)
Cormet du Glandon (1.924m)

CYKELTID
6-7h

BOENDE
Auberge De La Foret

DAG 4 L’Alpe d’Huez – Col de Vars
Veckans stora dag. Dagen startar tidigt med den legendariska klättringen L’Alp d’Huez. En av Alpernas mest kända klättringar. Vi fortsätter bakvägen ner från L’Alpe d’Huez via Col de Sarenne före Lautarets ihållande klättring. Om statusen är god och vädret tillåter har vi möjlighet att utöka dagen med att ta Col du Galibier söder ifrån. Vi får en mäktig nedstigning till Briacon innan vi tar oss uppför en annan av Alpernas stora klassiker – Col d’Izoard.

DISTANS
145 KM

HM
4500 hm

KLÄTTRINGAR
L’Alp d’Huez (1850m)
Col de Sarenne (1999m)
Col du Lautaret (2058m)
Col d’Izoard (2360m)

CYKELTID
7-8h

BOENDE
Hotel 16 Montagne Spa Nuxe

DAG 5 Col de Vars – Le Logis Du Pins
Vi inleder dagen med den sista delen av Col de Vars innan vi tar oss an det sista rejälare passet Col d’Allos. Med Allos lämnar vi de franska centrala Alperna och cyklar över till medelhavets natur, väder och värme med förhoppningsvis en lunch i solen med bad.

DISTANS
148 KM

HM
2700 hm

KLÄTTRINGAR
Col de Vars (2.108m)
Col d’Allos (2250m)

Cykeltid
5-6h

BOENDE
La Bastide Du Logis Du Pin

DAG 6 Du Logis Du Pins – Nice! 
Från Södra Alperna traverserar vi Prealpes d’Azur öster ut mot Nice. Vi på klassiska cykelsträckor över Col de Bleine och Col de Vence. Innan vi når resans slutmål, Nice, äter vi lunch och fikar i några av de medeltida byar vi passerar längs bergssluttningen mot Medelhavet.

DISTANS
99KM

HM
1050 hm

KLÄTTRINGAR
Col de Bleine (1.439m)
Col de Vence (963m)

CYKELTID
3-4h

BOENDE 21-22 SEPTEMBER I NICE
TBA

HEMRESEDAG 22 SEPTEMBER 

Transfer till Nice Flygplats från hotellet under dagen.

Reseinformation

I resan ingår
• Övernattning del i dubbelrum eller soloboende efter bokning på specificerade hotell inklusive halvpension (middag med dryck samt frukost). Hotel kan ändras fram till resan och även under resans gång.
• Transfer från Geneves flygplats till Evian.
• Transfer från hotellet i Nice till Nice Flygplats
• Supportbil (Ej följebil) och bagagetransport mellan hotellen under hela resan
• Mat och dryck från följebilen under dagarna.
• Liten grupp max 8 deltagare.

Datum & flygtider
Samling Geneve flygplats 15 September senast 19.00. Första transfer från flygplatsen planerad till kl10.00.

Avresedag 22 September från Nice Flygplats.

Tillkommer/Ingår ej i resan
Flyg Tur och Retur med ditt bagage
• Egen köpt fika, mat och lunch under dagarna
• Dryck till maten utöver ’rimlig mängd’ 😉
• Egen cykel och utrustning

Villkor
• Fullbordad bokning av resan sker i samband med att full betalning mot faktura genomförts.
• Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan avresa. Inget av resan kan därefter återbetalas. Din plats avseende cykelresan kan dock överlåtas förutsatt att överlåtande, mottagande och ev. påverkad part är överens.
• Du behöver ha med pass, giltig legitimation och Europeiskt sjukvårdskort. Du ansvarar själv för bra och täckande reseförsäkring.
• Res helst med en mjuk packbar cykelväska.
– Resa till och från angivna samlings- och avreseplatser svara du för själv.
– Om resan ställs in eller inte blir av från arrangörens (Aktivitus) sida återbetalas hela beloppet.

Pris
2600€* (Del i dubbelrum)
3200€* (Enkelrum)

*Flygresa till Geneve och ut från Nice tillkommer och den bokar du och ombesörjer själv. Bokningen är bindande efter fullbordad betalning.

Anmälan
Skicka på enklaste sätt ett mail till johan.hasselmark@aktivitus.se

Därefter kommer du att få ett bokningsformulär att fylla i samt en resefaktura.

Bokningen är fullbordad när betalning av resan genomförts.

Kontakta oss för mer information