CYKELRESA SKÅNE500 30MARS-2 APRIL 2023

Foto: Daniel Breece / Bicycling

Ladda upp för sommaren genom en välplanerad och sammansatt tur genom ett skåne i vårskrud. Vi kommer bo bekvämt äta väldigt gott och njuta av landskap och sällskap.

En legendarisk tur, genomfört av många, men detta är orginalet. Vi bistår med guider som har ordentligt med erfarenhet och finns tillgänglig för all möjlig kunskapsöverföring dessa dagar. Låt dessa proffs guida er genom ett landskap som är en fröjd för ögat samt välanpassat till denna typ av långtur.

 

Turen startar tidig fredag morgon från Malmö och sätter kurs österut med Kivik som mål. Totalt ska 175km och 800hm cyklas denna fredag.

Dag två startar minst lika tidigt och har Båstad som mål, med ett planerat lunchsstopp i Hässleholm. Totalt 195km och 1600hm är planen för lördagen.

Dag tre, sista dagen, har Malmö som slutdestination och innefattar 150km och 1200hm, alltså den “lättaste” etappen. Känner vi oss starka den dagen kan vi även förlänga den etappen med Torekov. En perfekt söndag att avsluta helgen med.

Ta tillfället i akt och ställ dina frågor och diskutera intressanta ämnen med våra coacher med på turen. Lär känna nya eller återse gamla bekanta.  Men framförallt, cykla dom 500 kilometrarna runt skåne alla pratar om. Turen går kombinerat på grus och asfalt så en gravelcykel med något bredare däck än landsväg är att rekommendera.

Välkommen!

Läs mer om rutten här. Artikel från Bicycling.

Vem kan delta?

Här står den uthålliga njutaren på deltagarlistan. Farten är satt gemensamt och alla ska med. Vi har två coacher, så gruppen tåls att delas, men utgångspunkten är att hålla ihop gänget genom alla mil. Vi stannar för lunch och fika så alla hinner ta igen sig med råge och fylla på förråden med energi.

Du som är Membershipkund hos Aktivitus har rabatt på resan.

Du som inte är Membershipkund är välkommen att genomföra Avancerat tröskeltest och Vo2max hos Aktivitus efter lägret till 50%

SNABBA FAKTA

Det här ingår:

  • 2 nätter del i dubbelrum med frukost (enkelrum mot tillägg)
  • 2 middagar
  • Guidning av originalturen Skåne500
  • Kvällshäng och frågestund med erfarna coacher

Pris 6990kr

Boka

Våra coacher

Johan Hasselmark

 

Foto: Daniel Breece / Bicycling