ATT BALANSERA SMÅBARNSÅR MED SMÅFÖRETAGANDE

Sara kombinerar småbarn med eget företag

Min man Mattias Lundqvist och jag har fyra barn. Vårt bolag Aktivitus startade vi 2004 och första barnet fick vi 2007. Sedan dess har barnen och bolaget vuxit parallellt. Vad har jag då lärt mig under dessa år när det kommer till balans mellan jobb och familj?

  • Ta aldrig ett möte med svåra beslut eller diskussioner när barnen är närvarande, det gör dig sannolikt stressad och du tar då sämre beslut. Snabba telefonsamtal eller korta puckar på sms har för mig fungerat utmärkt dock.
  • Prioritera aldrig bort din träning, den gör dig motståndskraftig när det gäller både stress och infektioner och får dig att fokusera när du ska. Men, var snäll emot dig själv. Har du sovit dåligt, ta hellre en långpromenad än ett hårt gympass.
  • Sätt värde på din egen tid. Självklart kan/ska man jobba när barnen lagt sig på kvällen men aldrig alla kvällar i veckan. 
  • Har du haft en tuff period med mkt jobb och kanske högre stress och press – stäng av telefonen och var extra närvarande med dina barn. De behöver dig och du behöver dem. Återupprätta balansen så fort som möjligt så de känner att du är tillgänglig.
  • Kommunicera med din partner, allting löser sig om du förklarar hur du känner och vad du behöver. 
  • Be om hjälp!

Mina förebilder: Gunilla von Platen, Bella Magnusson

Läs gärna reportaget om vår resa med vårt företag i Dagens Industri

Följ mig på LINKEDIN för mer inspiration.

FÖR MER INFORMATION KONTAKTA SARA LUNDQVIST, VD AKTIVITUS

 

X