Mikael Hanell

Påbörjade utvärdering av Aktivitus Iform vecka 1 2021 med mål att se träningsrespons under perioden. Ingångsvärden var 73kg och 15% fettprocent. Målet för min del var att minska fett-% och viktreducera med 5-6kg.

Omställningen från ”normal kost” till att gå till 16/8 fasta med att väga all mat var stor men fungerade förvånansvärt bra.  Även om kosten är beräknad med ett kraftigt underskott / dag så fick man ändå känslan av man fick äta mycket och ofta. Även att lägga in 3-5 styrkepass på gym gick mycket bra med en progressiv ökning. Målet var att inte behöva minska min ordinarie träning så mycket under perioden.

För att orka med den ”vanliga” träningen så har vi lagt till ett kolhydrat tillägg inför hårda pass eller under längre lågintensiva pass. Detta var absolut en förutsättning för att orka genomföra passen och att inte bli för sliten. Redan efter 4-5 veckor justerades kosten pga. att min viktnedgång gick lite för snabbt med tillägg av extra protein. Detta gjorde att jag stabiliserade vikten men min fett % fortsatte ner.

Efter 12 veckor påbörjade vi en normalisering för att återgå till lite mer ”normal kosthållning”.  Generellt tänka mer på innehållet och att fortsätta väga maten.

Resultatet efter 12 veckor var markant, vikt ner 68,5kg från 73kg och kroppsfett ner från 15% till 8,9%

//Mickel Hanell, Stockholm

Tjänst: Aktivitus Iform

Coach: Johan Hasselmark

TILLBAKA TILL AKTIVITUS IFORM…

X