AKTIVITUS IFORM – MINSKAT KROPPSFETT OCH VIKT GAV ÖKAD FART

Jesper Olsson AKTIVITUS IFORM

Triathleten Jesper Olsson från Karlskrona coachas av Andreas Thell via Membership Standard och av dietist Evelina Järvinen via Iform.

Så här säger coach Andreas Thell:

– Kombinationen med iForm och Membership har varit väldigt lyckad och helt avgörande för Jesper för att kunna ta sig över en platå i utvecklingen och nå en helt ny prestationsnivå. Jesper Olsson har kört Membership med mig i drygt ett år och gjort små förbättringar hela tiden på löpningen men det var först när han kopplade på iForm som tillägg till Membership som den verkliga utvecklingen kom, både kroppsligt och prestationsmässigt. Tycker den utvecklingen är imponerande och värd att lyfta fram som ett gott exempel på att iForm även kan vara ett verktyg för att optimera prestationen.

Så här kommenterar Iformcoach Evelina Järvinen Jespers resultat:

– Vi såg en utmaning i Jespers Diabetes men samtidigt också en möjlighet att påverka viktiga hälsoparametrar och skapa ett stabilare blodsocker. Det är ju en sak att bli mer vältränad men när man ser effekter på hälsan blir man ju extra nöjd!

 

 

 

 

Vi gav Jesper möjlighet att med egna ord berätta om hans erfarenheter av Aktivitus Iform som han kört i kombination med hans vanliga kondition- och uthållighetsträning.

Vad har varit den största utmaningen för dig med Iform?

Som Typ1 diabetiker trodde jag att det skulle bli väldiga utmaningar med mitt blodsocker. Det visade fungera otroligt bra, bättre än någonsin till och med. Den största utmaningen var att bryta sina egna mönster och vanor. Man är van vid att äta och träna på ett visst sätt och kan ha fördomar mot andra sätt. Det finns mycket man kan lära sig om sig själv och saker att ta med sig.

Vad tycker du om kostupplägget?
Maten är enkel och god. Den går snabbt att laga och är varierad. Hittar man något man tycker är extra gott kan man äta mer av det. Jag åt exempelvis mycket bananpannkakor och kaseinproteinsfluff med bär som mellanmål. Det jobbiga kan vara att väga maten men det gör man för att uppnå önskat resultat. Jag åt mycket broccoli, blomkål, vitkål och rödbetor för mer mättnad än ”vanliga” grönsaker t.ex isbergssallad. Jag mådde väldigt bra av den periodiska fastan som var och även de fasta tiderna med mellanmål mellan måltiderna.

Vad tycker du om styrketräningen?
Jag tycker styrketräningen gav väldigt bra resultat men jag tycker generellt sett mer om konditionsträning. Jag märkte tydligt vilken skillnad kontinuitet ger.

Hur fungerar det för dig att tappa i vikt och fett% och samtidigt orka med ett träningsupplägg med fokus på kondition och uthållighet?
Jag försökte att hålla uppe kontinuiteten genom att tillföra kolhydrater i inför/ under hårda och långa pass.I början upplevde jag att det var tufft med konditionsträningen pga att jag var ovan med styrketräningen och jag fick mycket träningsvärk. Efter ett tag blev styrkan uppdelad mellan överkropp / ben vilket gjorde att jag kunde placera passen så att jag var piggare i benen på hårdare löppass. Jag försökte även hålla igen någon procent på alla pass för att bibehålla hög kontinuitet.

För vem lämpar sig bäst Aktivitus Iform tycker du?
Vem som helst som vill ta tag i sin hälsa, oavsett vilken ambitionsnivå man har med träning. Var och varannan person kallar sig ”PT” eller ”kostrådgivare” idag men vill man köra på något som fungerar och som jag tror kommer fungera mer långsiktigt är det detta man ska köra!

Vad är din nästa stora utmaning framöver?
Att hålla i de goda vanorna jag skapat. 2023/2024 genomför jag en Svensk Klassiker.

 
Före och efter Aktivitus Iform Jesper Olsson

Resultat efter 12 veckor iForm och Membership

 

  • Vikt: 106,2-->94,8 kg = -11,7 kg
  • Kroppsfett %: 23,5-14,2 % = -9,7 %
  • Midjemått: 93-->82 cm = -11 cm
  • Löp tröskel LT: 12,0 km/h-->13,25 km/h = +1,25 km/h (28 sek/km)
  • Löp tröskel AT: 14,5 km/h-->15,75 km/h = +1,25 km/h (19 sek/km)
  • VO2 max: 49,7 ml/kg/min-->55,6 ml/kg/min = +5,9 ml/kg/mig

Samt även samtliga blodvärden och livsstilsparametrar förbättrade!

X