Mikael Högberg om Aktivitus Membership och coach Tove

Om man funderar på det här med att få professionell hjälp med träning och utveckling så ser iaf jag en klar trend. Har mest kört “på eget huvud” stabilt uppbyggt av “google är din vän” de senaste åren. Det har tagit mig igenom två klassiker med mediokra tider (om jag själv får bedöma), ett stort antal OCR-lopp där bästa prestation var 34 sekunder från kvaltiden till VM och en massa tävlande i roadracing där tiderna sjunkit markant desto mer träning jag genomfört. Så var nog inte otränad inför 2019 och Ia en fruktansvärd massa tid på träningen.

Men inför 2019 så tänkte jag att lite proffshjälp kan ju inte skada. Gick med i cykelklubb tidigt inför Vättern och bara genom att delta på en del av deras ordnade träningar kom förbättringar. Sedan gjorde jag tester hos ©aktivitus i juni och fick riktig träningsplan inför Lidingöloppet, som gick bra! Följde planen så slaviskt man kan och klarade mitt mål.

Inför 2020 är det nya mål och jag fortsatte med coachningen från Aktivitus och Tove Larsson. Kurvan bara stiger och stiger trots att man som småbarnsförälder blir sjuk ibland. Man kommer tillbaka i kurvan snabbt och man bygger en så satans go grund att stå på. Det är en helt otrolig förändring och för mig funkar det så jäkla bra att ha en plan som jag skall följa. Slipper liksom tänka och fundera. Med ovan bild så litar jag till 110% på planen som tar hänsyn till sjukdomar, jobbet, livet och allt som händer. Visst får man pussla och prioritera bort saker men har aldrig någonsin i livet känt mig bättre tränad. Och då är ändå detta bara lågsäsongsträning för att bygga en balanserad grund inför den riktiga träningen som kommer i vår och sommar.

Så jag skulle alla dagar i veckan rekommendera tester och planering av någon som kan det och man litar på. Sedan behöver du bara avsätta tiden som finns angiven i planen de dagar som skall tränas och naturligtvis göra det som står. Vilket kommer vara jobbigt vissa dagar och alldeles underbart andra dagar. Svett är ju liksom bara vekhet som lämnar kroppen. Tack Aktivitus och min coach Tove Larsson för att jag höjt mig till helt oanade nivåer och då är det bara början xs,» r9 9» (nu hade jag nog klarat de där 34 sek)

Mikael Högberg, Onsala,
Tjänst: Aktivitus Membership Standard

 

 

X